Συμμορίες κακοποιών ληστεύουν ηλικιωμένους που κρύβουν τα λεφτά τους στο σπίτι

Εφιάλτης έχουν γίνει οι ληστές που βάζουν στόχο ηλικιωμένους που σηκώνουν τις οικονομίες τους από τις τράπεζες μετά τις φήμες περί εξόδου της χώρας από το ευρώ. >>>
Μέσα σε 48 ώρες οι αδίστακτοι κακοποιοί έχουν εισβάλλει σε δύο σπίτια στο Κορωπί και έχουν αποσπάσει συνολικά 130.800 ευρώ από τα θύματά τους.

Το τελευταίο χτύπημα έγινε σημερα στις 2.30 τα ξημερώματα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου.
Οι 3 ληστές που φορούσαν κουκούλες πήδηξαν μια μάντρα ύψους 2 μέτρων και στη συνέχεια παραβίασαν το παράθυρο της κουζίνας στο ισόγειο της τριώροφης μεζονέτας. Δυστυχώς οι ιδιοκτήτες, ο 80χρονος Γιώργος Σέκκαρης και η 70χρονη σύζυγό του, δεν είχαν ενεργοποιημένο το σύστημα συναγερμού.
Κατευθύνθηκαν στην κρεββατοκάμαρα του ισογείου που κοιμόταν το ζευγάρι και τους έκλεισαν το στόμα για να μη φωνάξουν. Οι δύο ηλικιωμένοι αντιστάθηκαν και οι ληστές που φορούσαν συρμάτινα γάντια χτύπησαν με βία το ζευγάρι.
Ο ένας ληστής απείλησε πως θα κόψει το δάχτυλο της 70χρονης με κατσαβίδι για να της πάρει την βέρα. Τελικά ο άλλος ληστής έφερε σαπούνι από το μπάνιο με το οποίο αφαίρεσαν τη βέρα από το δάχτυλο της ηλικιωμένης ενώ της έβγαλαν και το μπριγιαντένιο κολιέ που φορούσε στο λαιμό.
Στη συνέχεια κλείδωσαν το ζευγάρι στο μπάνιο και έκαναν άνω κάτω όλο το σπίτι σπάζοντας όλα τα ντουλάπια που βρήκαν κλειδωμένα.
Βρήκαν τις 50.000 ευρώ σε μια ντουλάπα, πίσω από κάτι κουβέρτες και κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας.
Μετά από 45 λεπτά αποχώρησαν από το σπίτι παίρνοντας και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ζευγαριού με το οποίο διέφυγαν.
Ο 80χρονος Γιώργος Σέκκαρης οταν κατάφερε να σπάσει την πόρτα του μπάνιου που ηταν κλειδωμένος με τη σύζυγό του ειδοποίησε την κόρη του και τον γαμπρό του που μένουν σε διπλανό σπίτι και μετά ειδοποιηθηκε η αστυνομία.
Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για την ίδια συμμορία των 3 ληστών ρωσικής καταγωγής που στην Ηλιούπολη λήστεψαν ηλικιωμένους και μαχαίρωσαν τον Ιρανό κηπουρό τους ενώ πιθανότατα η ίδια συμμορία ακινητοποίησε προχθές μια γυναίκα μέσα στο σπίτι της στο Κορωπί και της πήραν 80.800 ευρώ που είχε σηκώσει από την τράπεζα.

Σχόλια