"Η Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία είναι σε συνθήκες πολέμου από ψυχολογικής πλευράς και αυτό πρέπει να το αντιστρέψουμε"! Αυτό υπογράμμισε η γενική διευθύντρια του "Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής", Μαριάννα Πυργιώτη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, αναλύοντας τα αποτελέσματα έρευνας που >>>διενήργησε το Ινστιτούτο. 
Όπως είπε, οκτώ στους δέκα Έλληνες δεν στρέφονται στο κοινωνικό κράτος για βοήθεια, αλλά στους φίλους, στους γνωστούς, στην οικογένεια, στην εκκλησία. "Δείχνει ότι δεν υπάρχουν καν οι δομές για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των ανθρώπων", πρόσθεσε η κ. Πυργιώτη.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Metron Analysis, που έκανε την έρευνα, Στράτος Φαναράς, σημείωσε ότι καταγράφεται αρνητική ψυχολογία στους πολίτες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και η άρση της αρνητικής ψυχολογίας είναι απαραίτητη παράμετρος, πολύ πιο σημαντική, από τις όποιες κυβερνητικές πολιτικές για να μπορέσει η χώρα να ανακάμψει.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει κι ένα ελάχιστο εύρημα ελπίδας. Όλοι οι δείκτες για την προοπτική φαίνεται να έχουν μικρή βελτίωση, ότι αυτή η αβεβαιότητα κάπου εδώ παίρνει τέλος.
"Τα ευρήματα έρευνας, που έγινε για λογαριασμό του Ινστιτούτου, δείχνουν πόσο επηρεάζει η οικονομία την ψυχολογία και η ψυχολογία την οικονομία, γι αυτό το ζητούμενο είναι να μπορούμε τάχιστα, ως άνθρωποι, να προσαρμοζόμαστε σε νέα δεδομένα και να έχουμε μια ψυχολογία που μπορεί να δώσει και ανάταση στην οικονομία", τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρόεδρος του "Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής".

"Οι πολίτες θα μας δώσουν ισχυρή εντολή"
Όταν ο κ. Μεϊμαράκης ρωτήθηκε για το τι μπορεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος: "Η Ν.Δ. απευθύνεται προς όλους τους Έλληνες, με καθαρές προτάσεις, με ενιαίο πολιτικό λόγο και με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Και πιστεύω ότι αν οι πολίτες μας ακούσουν και όχι μόνο μας κρίνουν, αλλά μας συγκρίνουν κιόλας, θα δώσουν ισχυρή εντολή στη Ν.Δ. να προχωρήσει αμέσως μετά τις εκλογές"