Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μόντι κάλεσε το Πεκίνο να επενδύσει στη χώρα του

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι κάλεσε σήμερα την Κίνα να προχωρήσει σε επενδύσεις στη χώρα του και προσπάθησε να καθησυχάσει το Πεκίνο υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα με την κρίση χρέους της ευρωζώνης βρίσκεται πολύ κοντά στη λύση του. >>>
Μιλώντας μετά τις επαφές που είχε με τον Κινέζο πρωθυπουργό Ουέν Τζιαμπάο και τον επικεφαλής της China Investment Corporation (CIC), Λου Τζιουέι, ο Μόντι είπε ότι υπάρχει σαφώς ενδιαφέρον για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, όμως δεν έχει να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο.
"Δεν θέλω να εμφανιστώ υπερβολικά φιλόδοξος όμως ελπίζω να προκαλέσω νέο ενθουσιασμό στην Ιταλία", είπε στους δημοσιογράφους. "Υπογραμμίσαμε μία από τις πλευρές που κατά την άποψή μας πρέπει να ενισχυθούν, την πλευρά των επενδύσεων", πρόσθεσε.
Στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του που περιλάμβανε επίσης το Καζακστάν, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, ο Μόντι επανέλαβε τις δηλώσεις που είχε κάνει και στο Τόκιο, ότι τα χειρότερα στην κρίση χρέους της ευρωζώνης φαίνεται να έχουν περάσει. Ωστόσο, επέμεινε ότι "κανείς δεν μπορεί να πει ότι η κρίση έχει τελειώσει".
"Νομίζω ότι θα ήταν επικίνδυνο για την ιταλική πολιτική να περιέλθουμε σε μια κατάσταση αδιαφορίας", συμπλήρωσε.
Ο Μόντι αποκάλυψε ότι ο Τζιουέι του είπε πως η CIC εξέταζε το ενδεχόμενο να επενδύσει στην Ιταλία πέρσι αλλά αποφάσισε να μην προχωρήσει τα σχέδιά της, εν μέρει επειδή ανησυχούσε για την ακαμψία της εργατικής νομοθεσίας. "Διστασαν να προχωρήσουν επειδή είδαν κάποια προβλήματα στην ιταλική οικονομία. Ένα από τα προβλήματα που αναφέρθηκε συγκεκριμένα ήταν η ανεπάρκεια ευελιξίας στην αγορά εργασίς", είπε.

Σχόλια