erithros_stavros_limani_01Δέκα (από τους 26) υπάλληλοι του Ερυθρού Σταυρού στη Θεσσαλονίκη έχουν να πληρωθούν από τον Απρίλιο επειδή… δεν εμφανίζονται στον πίνακα προσωπικού!

 

Την απίστευτη αυτή ιστορία ελληνικής τρέλας, διαπίστωσε το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Δυτικής Θεσσαλονίκης (η παλιά επιθεώρηση εργασίας). Σε έλεγχο που έγινε, στις 29 Ιουλίου 2011, διαπιστώθηκε ότι για τους δέκα υπαλλήλους που απασχολούνται στο σταθμό, αν και ζητήθηκε, δεν προσκομίστηκε πίνακας προσωπικού και ωρών εργασίας,ούτε και αναλυτικά εξοφλητικά σημειώματα για τον Απρίλι, Μάιο και Ιούνιο του 2011!

Το θέμα έφεραν στη Βουλή ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κι ο βουλευτής Μιχ. Κριτσωτάκης. Στην απάντησή του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κουτρουμάνης, παραδέχεται το περιστατικό και δηλώνει ότι “οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, έχουν διενεργήσει τους απαιτούμενους ελέγχους και θα προβούν στις δέουσες ενέργειες με στόχο να επιτευχθεί η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διαφορετικά θα επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις”.