anavolika_20110901_01Τον προορισμό μεγάλης ποσότητας αναβολικών ενέσεων και χαπιών αναζητούν οι διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα έχει ειδοποιηθεί και ο αρμόδιος αθλητικός εισαγγελέας, αφού δεν αποκλείεται τα αναβολικά να είχαν προορισμό αθλητές κι όχι κάποια γυμναστήρια.

 

Η έρευνα άρχισε όταν συνελήφθησαν από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τρεις επιβάτες ΙΧ αυτοκινήτου, σήμερα το πρωί, στον Εύοσμο. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν 27χρονος ημεδαπός, 28χρονος ομογενής και 29χρονος αλλοδαπός. Οι κινήσεις τους θεωρήθηκαν ύποπτες και οι αστυνομικοί ερεύνησαν το αυτοκίνητο, για να βρουν στην καμπίνα επιβατών και στον χώρο αποσκευών δύο χάρτινα κουτιά, τα οποία περιείχαν 145 συσκευασίες αναβολικών φαρμάκων (κουτιά, σακουλάκια και φιαλίδια με ενέσιμο υλικό).

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η πηγή προέλευσης και ο προορισμός των συγκεκριμένων σκευασμάτων, τα οποία θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείου του Κράτους για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση. Αξιωματικοί της ασφάλειας δηλώνουν ότι είναι πολύ νωρίς να δώσουν λεπτομέρειες για την υπόθεση. Θα περιμένουν, όπως λένε, τα αποτελέσματα της ανάλυσης, καθώς οι τρεις συλληφθέντες επιμένουν πως δε γνώριζαν τι μετέφεραν…

Σε βάρος τους, πάντως, σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου που αφορά «Ρυθμίσεις Θεμάτων ελέγχου ντόπινγκ». Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.