euro_1Κάτι δεν πήγαινε καλά με τα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που χρησιμοποιούσε, για τις συναλλαγές του, στις Σέρρες, 48χρονος Ιταλός. Δεν ήταν πλαστά, αλλά ήταν όλα… βαμμένα μπλε!

 

Καταστηματάρχες ειδοποίησαν την αστυνομία κι ο Ιταλός συνελήφθη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απάτη κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, τα 55 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του, ήταν γνήσια πλην όμως ήταν εμποτισμένα με ειδική έγχρωμη χρωστική ουσία, η οποία χρησιμοποιείται από εταιρείες φύλαξης που είναι επιφορτισμένες με την μεταφορά χρημάτων σε ειδικές χρηματαποστολές. Βρέθηκαν, ακόμη, το χρηματικό ποσό των 480€ σε γνήσια χαρτονομίσματα των 20 και 5€ (τα… ρέστα που έπαιρνε από το “ξέπλυμα” των –προφανώς- κλεμμένων 50ευρων) και διάφορα αντικείμενα που αγόρασε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της 26-04-2011 έως το μεσημέρι της 27-04-2011, στις Σέρρες και στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, πραγματοποίησε συναλλαγές σε επτά καταστήματα (σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία) και πλήρωσε με τα κλεμμένα χαρτονομίσματα. Έτσι, έριχνε στην αγορά τα κλεμμένα χρήματα και έπαιρνε ρέστα που μπορούσε να χρησιμοποιήσει χωρίς πρόβλημα.

Προανάκριση για τον τόπο και τον χρόνο που προμηθεύτηκε ο ανωτέρω δράστης  τα “ύποπτα” 50ευρα, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.


από το www.difernews.gr