Άλλο ένα άτομο έχασε χθες, Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010, τη ζωή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από τη λοίμωξη σε 8. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, συνολικά έχουν προσβληθεί από τον ιό 92 άτομα εκ των οποίων τα 15 διαγνώστηκαν την Πέμπτη.
Έως σήμερα Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 44 είχαν λάβει εξιτήριο και 37 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι οκτώ σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τρεις από τους ασθενείς δεν έχουν νοσηλευθεί σε νοσοκομείο.
Την ίδια ώρα, το Ανώτατο Συμβούλιο Γεωργικών Φαρμάκων ενέκρινε νέα φάρμακα για την καταπολέμηση των κουνουπιών που προκαλούν τα κρούσματα εγκεφαλίτιδας.
Εν τω μεταξύ, ο Αντινομάρχης Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής της Χαλκιδικής Διονύσης Αριστοτελίδης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν πιθανά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Νομό, καθώς και πως γίνονται όλες οι απαραίτητες προληπτικές ενέργειες για την προστασία του πληθυσμού. Συνέστησε επίσης στους πολίτες να επιδεικνύουν ψυχραιμία και να ακολουθούν τα προσωπικά προληπτικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

Διαβάστε ακόμη:
Καταγγελίες για λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του ιού του Δ. Νείλου
Αμφιλεγόμενη ή μη, θα εφαρμοστεί η ακμαιοκτονία καθώς... βρέθηκαν πόροι