Με επίκεντρο την πόλη της Θεσσαλονίκης, για μια ακόμη χρονιά, την 28η κατά σειρά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δίνει την ευκαιρία σε επισκέπτες και κατοίκους να γίνουν κοινωνοί σε μια μεγάλη θεατρική γιορτή, που θα διαρκέσει σχεδόν δύο μήνες: τις Γιορτές Ανοικτού Θεάτρου, η αυλαία των οποίων ανοίγει αύριο, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010, από έναν μεγάλο Έλληνα θεατράνθρωπο, τον Βασίλη Τσιβιλίκα.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτισμού Β. Γάκη έδωσε σήμερα (Τετάρτη) Συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση του προγράμματος των «Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου». Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν και αρκετά στελέχη των παραστάσεων.
«Φέτος, ο θεσμός των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, συμπληρώνει 28 ολόκληρα χρόνια. Κάθε χρόνο, τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, δίνουμε την ευκαιρία σε Θεσσαλονικείς και μη, φίλους του Θεάτρου, να απολαύσουν εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, με λαμπρούς πρωταγωνιστές και δημοφιλή Θεατρικά έργα. Το θεατρικό κοινό της Θεσσαλονίκης, που αγαπά το καλό θέατρο, στηρίζει τις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης και τις περιμένει με ανυπομονησία».
Και ο κ. Παπαγεωργόπουλος συνέχισε: «Το Θέατρο, έχει τη μεγάλη δύναμη να μας οδηγεί να ξαναδούμε τους εαυτούς μας και τους άλλους με νέο βλέμμα. Η Θεατρική πράξη μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε βαθύτερα και να ανακαλύψουμε τα πολλά πρόσωπα της ζωής. Την τραγικότητά της αλλά και το γέλιο της. Η Θεατρική τέχνη έχει και πολύ μαγεία αλλά και πολύ ρεαλισμό!»
Οι «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου» ξεκινούν τις διαδρομές τους αύριο (Πέμπτη) 1η Ιουλίου, με το έργο «Θέλει τέχνη ο έρωτας», σε πρωταγωνιστικούς ρόλους τους ηθοποιούς Β. Τσιβιλίκα και Ν. Γκίνη έως και τις 7 Σεπτεμβρίου, με ώρα έναρξης 21.15.
Δεκαέξι θεατρικά σχήματα στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, στο Θέατρο Δάσους, στο Θέατρο Γης και στην Μονή Λαζαριστών φέρνουν στη Θεσσαλονίκη ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς και πολλούς ακόμη σημαντικούς υπηρέτες της συγκεκριμένης τέχνης για να πραγματοποιήσουν μια καλλιτεχνική «σκυταλοδρομία» με εναλλαγές ρεπερτορίου, με ένα διαρκές ταξίδι στο χρόνο και το χώρο, με γέλιο, συγκίνηση και προβληματισμό.



Οι φωτογραφίες είναι του Νώντα Στυλιανίδη από το photoreportage.gr