Περισσότεροι από 1.000 συμβασιούχοι, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν σήμερα Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010 και δεν έχουν ανανεωθεί, από τις 6 το πρωί έχουν αποκλείσει όλες τις εισόδους του κτηρίου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε αυτό. Οι συμβασιούχοι καταγγέλλουν πως η διοίκηση της ΕΡΤ τους έχει ενημερώσει πως οι περισσότεροι θα απολυθούν ενώ κάποιοι άλλοι θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ.
Υστερα από συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων με τη διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να ενημερωθούν για τις επόμενες κινήσεις τους, με ανακοίνωσή τους, αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:
«Σήμερα η ΕΡΤ τελεί υπό κατάληψη από τους υπό διωγμό συμβασιούχους με τη συμπαράσταση των μονίμων συναδέλφων» και προσθέτουν:
«Η διοίκηση της ΕΡΤ δεν είναι σε θέση να παράσχει ένα χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες κινήσεις της.
Το μόνο που γνωρίζουμε είναι η άμεση διακοπή των συμβάσεών μας. Σημειωτέον, οι συμβασιούχοι δεν δικαιούνται να μπουν στο ταμείο ανεργίας, ούτε, φυσικά, λαμβάνουν αποζημίωση. Πρόκειται για εργαζόμενους των 700 - 1.000 ευρώ, χωρίς άδειες, χωρίς υπερωρίες, χωρίς δώρα και χωρίς επαρκή ένσημα».
Οι συμβασιούχοι έχουν αναρτήσει πανό στο οποίο αναφέρεται: «Φτάνει πια. Κάτω τα χέρια από τα ταμεία μας. Αναγνώριση της υπηρεσίας των πρώην συμβασιούχων τώρα».
Οπως ανέφεραν, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να πάρουν μια ικανοποιητική απάντηση από τη διοίκηση της ΕΡΤ.