"Δεν είναι δυνατόν όταν στη Θεσσαλονίκη το Μετρό καθυστερεί, η επέκταση του αεροδιαδρόμου καθυστερεί, ο 6ος προβλήτας του Λιμανιού καρκινοβατεί, η υποθαλάσσια αρτηρία έχει πάει στις Ελληνικές καλένδες, η εξωτερική Περιφερειακή δεν δημοπρατείται, πάρκινγκ δεν κατασκευάζονται, ανισόπεδοι κόμβοι δεν κατασκευάζονται, το Μητροπολιτικό Πάρκο εξελίσσεται σε όνειρο θερινής νυκτός όπως και το νέο Εκθεσιακό Κέντρο, επί εννέα μήνες δεν διορίζεται Διοικητικό Συμβούλιο στη Ζώνη Καινοτομίας, όταν δεν τελειώνει η αναπαλαίωση του «Αλκαζάρ» και δεν καθαρίζει η Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης τον Θερμαϊκό ο οποίος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, όταν δηλαδή έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, να γίνονται εξαγγελίες για την Αθήνα και να εκπονούνται προγράμματα με τίτλο «ΑΤΤΙΚΗ 2014»"!
Τη δήλωση αυτή έκανε, σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τωην εξαγγελία του προγράμματος του υπουργείου Περιβάλλοντος για την Αθήνα.
"Καλείται η κυβέρνηση να σοβαρευθεί και άμεσα να προγραμματίσει έργα στη Θεσσαλονίκη. Δεν θα κάνει έργα στην πόλη μας μόνον ο Δήμος Θεσσαλονίκης", πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
Να σημειωθεί ότι το νέο πρόγραμμα έργων για την περιοχή των Αθηνών με τίτλο «ΑΤΤΙΚΗ 2014», εξαγγέλθηκε από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρπίλη ένα μήνα μετά την εξαγγελία της ίδιας υπουργού για εκτεταμένο πρόγραμμα αναπλάσεων και πεζοδρομήσεων στο κέντρο των Αθηνών!
Στο ίδιο χρονικό διάστημα, από πλευράς κυβέρνησης, υπήρξαν μόνον περιορισμοί για έργα στη Βόρειο Ελλάδα, δια στόματος του υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, ο οποίος, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ξεκαθαρίζει ότι, όσον αφορά τη Μακεδονία και τη Θράκη θα προωθηθούν μόνον έργα των οποίων "έχουν ωριμάσει" οι μελέτες.