Κατά της ονομασίας, «Μακεδονία του Βαρδάρη», τάσσεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος. Έχει κάνει και παλιότερα δήλωση για το θέμα, επανήλθε, όμως, σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουνίου 2010, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, για θέματα της πόλης.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος έκανε λόγο για συνεννοήσεις της κυβέρνησης ερήμην του ελληνικού λαού: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μία τρομερή κινητικότητα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η οποία κρατείται μυστική!. Γίνονται δυστυχώς συνεννοήσεις ερήμην του Ελληνικού λαού, ερήμην των Μακεδόνων», είπε.
Όσον αφορά το θέμα της ονομασίας, δήλωσε: «Οι γνωστοί «κύκλοι» έριξαν στο τραπέζι των συζητήσεων την ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη»… Η ονομασία αυτή είναι απαράδεκτη διότι πρώτον είναι φανερό ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μείνει μόνο το «Μακεδονία» και δεύτερον διότι «Βαρδάρης» είναι ο Αξιός ποταμός, ο οποίος φθάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη! Υπάρχει αλήθεια Ελληνική κυβέρνηση η οποία θα συζητήσει τη θέσπιση ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα περιλαμβάνει ακόμη και τη Θεσσαλονίκη»;
Και ο κ. Παπαγεωργόπουλος πρόσθεσε: "Ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιώ ότι καμία μυστική συμφωνία δεν θα γίνει αποδεκτή. Ας μη τολμήσει η κυβέρνηση να συζητήσει την ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη»".