Για σήμερα Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Αρχίζει σήμερα στην Αθήνα ο 44ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας.

* Διήμερη επίσκεψη από σήμερα θα πραγματοποιήσει στη Γαλλία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Bernard Kouchner. Αντικείμενο των συνομιλιών αναμένεται να αποτελέσουν, πέρα από τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, η διεύρυνση της ΕΕ, το Κυπριακό, ευρωπαϊκά ζητήματα που άπτονται της εφαρμογής της Συνθήκης της Λισαβόνας και περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και η συνεργασία του Ιράν με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ). Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

* Αρχίζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 30 Ιουνίου το διεθνές συνέδριο για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας, το οποίο διοργανώνει το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, μετά από πρωτοβουλία της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου. Στόχος του συνεδρίου είναι η ύπαρξη θεσμικού πλαισίου για την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας και η δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου για την Ελληνική Γλώσσα μετά από διαβούλευση με επιστήμονες και πολιτικούς.

* Σήμερα σειρά επαφών και συσκέψεων με κοινωνικούς φορείς, κυβερνητικούς παράγοντες, καθώς και με τον πρόεδρο της Βουλής, έχουν προγραμματίσει οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

* Στις 8.30 π.μ., Επιθεώρηση έργου ασφαλτόστρωσης από τον κ.Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλο, στη διασταύρωση των οδών Διαγόρα & Ολύνθου. Θα παραβρίσκεται ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Έργων Βαγγ.Δημητρίου

* Στις 9 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών πρόγευμα εργασίας προς τιμήν των Ελλήνων ευρωβουλευτών θα παραθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

* Στις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) διευρυμένη σύσκεψη της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

* Στις 11 π.μ., Τελετή θεμελίωσης του 8ου δημοτικού σχολείου πραγματοποιεί ο δήμος Συκεών. Τη θεμελίωση θα κάνουν η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου και ο πρόεδρος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Παναγιώτης Κερχουλάς.

* Στις 12:30 μ.μ. στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης, στην περιφερειακή οδό Ν. Ευκαρπίας, η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου. Στο πλαίσιο του μνημονίου οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ θα κάνουν κλινική άσκηση στο 424 ΓΣΝΕ.

* Στις 12.30 μ.μ., το πρόγραμμα, οι συμμετοχές και οι στόχοι των ΣΙΘΩΝΕΙΩΝ θα παρουσιαστούν στο ξενοδοχείο ANTHEMUS, 11χλμ από τη Νικήτη προς Ν. Μαρμαρά.(ακτή Εληά, τηλέφωνο 23750-72001).

* Στις 2 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τους ευρωβουλευτές, Κρίτωνα Αρσένη, Θεόδωρο Σκυλακάκη και Μιχάλη Τρεμόπουλο, οι οποίοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

* Στις 5 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους) σύσκεψη του Τομέα Αμυνας του κόμματος.

* Στις 6 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΔΕΗ στα κεντρικά γραφεία επί της οδού Χαλκοκονδύλη. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

* Στις 6 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους) σύσκεψη του Τομέα Κινητοποιήσεων του κόμματος.

* Στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο Μυτιλήνης η νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης θα συμμετάσχει στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Μυτιλήνης.

* Στις 7.30 μ.μ., Εγκαίνια έκθεσης «Χωρική ανάλυση και αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δ.Θ.» στην αίθ.Εκθέσεων του Κέντρου Αρχιτεκτονικής του Δ.Θ. (Αγγελάκη 13, 1ος όροφος) από τον Αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Θεσσαλονίκης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

* Στις 8 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους) σύσκεψη του Τομέα Επιστημόνων (φαρμακοποιοί) του κόμματος.

* Στις 8 μ.μ., Η Κομματική Οργάνωση Σταυρούπολης του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη – συζήτηση για τον «Καλλικράτη» στα γραφεία της ΚΟ (1ης Μαΐου και Λεχόβου).

* Στις 8 μ.μ., Οι Κομματικές Οργανώσεις Πολίχνης και Μετεώρων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, στην πλατεία Μετεώρων, με ομιλήτρια τη Σοφία Καλαντίδου, βουλευτή του ΚΚΕ.

* Στις 8 μ.μ., Το Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση έργων αγιογραφίας του τμήματος αγιογραφίας των καλλιτεχνικών εργαστηρίων του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το 2010. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στην αίθουσα τέχνης του Ε΄ Διαμερίσματος (Π. Συνδίκα 24). Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 2 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 09:00 – 14:30 και από τις 17:30 – 21:30 εκτός Σαββάτου και Κυριακής.


* Στις 8.30 μ.μ., θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Καίτης Κάστρο - Λογοθέτη με τίτλο «Αθάμπωτες μνήμες», στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace (Σαλαμίνος 3 & Καρατάσου). Το βιβλίο αναφέρεται στο δύσβατο οδοιπορικό δύο οικογενειών που ζουν με τις χαρές και τις λύπες του μέσα στη Θεσσαλονίκη των μεγάλων και ιστορικών της στιγμών… Ένα χρονικό που προσεγγίζει άμεσα τις ανθρώπινες αντιδράσεις, από την πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης, τους βαλκανικούς πολέμους, την προσφυγιά, την κατοχή και τους «τρομαγμένους έρωτές» τους που αντέχουν τη συμπόρευση με την οδυνηρή πορεία των επιλογών της ιστορίας. Για τη συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος – βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, η δικηγόρος – αντινομάρχης Υγείας Νανά Αθανασιάδου-Αηδονά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.