Τρεμόπουλος κατά Ψωμιάδη - Παπαγεωργόπουλου

Να αλλάξει το εκλογικό σύστημα που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης» σε μία κατεύθυνση που να επιτρέπει την εκπροσώπηση μικρών σχημάτων σε δήμους και Νομαρχίες, που με το υπάρχον σχέδιο εξαφανίζονται, ζήτησε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος από το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη.
Όπως δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά, στη συνάντηση με αφορμή την πρόσφατη θετική τοποθέτηση ως προς την Ελλάδα των συμπροέδρων των Πράσινων του Ευρωκοινοβουλίου Ντανιέλ Κον Μπεντιτ και Ρεβέκκα Χαρμς, ο κ. Ξυνίδης έδειξε να συμμερίζεται τις συγκεκριμένες προτάσεις.
Σε ό,τι αφορά τα αυτοδιοικητικά της Θεσσαλονίκης, ο Μ. Τρεμόπουλος επανέλαβε τη θέση για κοινό βηματισμό όλων των δημοκρατικών και δημιουργικών δυνάμεων, ώστε να ανατραπεί το καθεστώς της αδιαφάνειας και των σκανδάλων που διοικεί επί ένα τέταρτο του αιώνα το Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως και το καθεστώς Ψωμιάδη στο Β΄ βαθμό.
«Ελπίζω ότι τα κόμματα θα πάρουν αυτά τα μηνύματα γιατί αν κάνουν τα ίδια ακριβώς που έκαναν την προηγούμενη φορά, θα διαιωνιστεί ένα απαράδεκτο καθεστώς», είπε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, για να προσθέσει ότι «αν δεν έχουμε διαφωνίες στο τι πόλη θέλουμε –εμείς τη θέλουμε «πράσινη»- κι αυτό πρέπει να γίνει συγκεκριμένο, τότε μπορεί και πρέπει να υπάρξει κοινός βηματισμός».

Σχόλια