Αναβολή παίρνει η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ ως το τέλος του 2010. Σε αυτό δεσμεύτηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χάρης Τσιόκας, μετά τις αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν όταν έγινε γνωστό πως ο Οργανισμός έχει ζητήσει, από το υπουργείο, την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου.
Ο κ. Τσιόκας, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρωινό στην TV100», τόνισε ότι «όταν θα εγκατασταθεί ο σταθμός μετεπιβίβασης στο Λαγκαδά και μειωθεί ο χρόνος των δρομολογίων, τότε μπορούμε να δούμε μια άλλη οικονομική πολιτική μετεπιβίβασης, αλλά όχι τώρα».
Όπως είπε, μέλημα του Υπουργείου είναι να γίνει περικοπή των δαπανών, όχι όμως σε βάρος των επιβατών ούτε των Οργανισμών Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
«Υπάρχει νομικός σε έναν από τους οργανισμούς» αποκάλυψε «που έπαιρνε ετήσιο εισόδημα 158.000. Από εκεί θα κόψουμε. Τι έκανε και έπαιρνε τόσα», αναρωτήθηκε;
Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη του σιδηρόδρομου κι ανακοίνωσε ότι, τις επόμενες ημέρες, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ο αρμόδιος υπουργός, Δ. Ρέππας, προκειμένου να εξετάσει την εξέλιξη των εργασιών του μετρό και του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης στο αεροδρόμιο Μακεδονία.
Πρόσθεσε πως «ο σιδηρόδρομος είναι το μέλλον, αλλά θέλει ταχύτητες και ποιότητα», για να συνδεθεί η γραμμή ΠΑΘΕ με τη γραμμή της Βουλγαρίας και, κατ’ επέκταση, της υπόλοιπης Ευρώπης.