Παραιτήθηκε, από το free press "Καρφίτσα", ο δημοσιογράφος -και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ- Γ. Κατσιάνης, καταγγέλλοντας κλοπή της πνευματικής του ιδιοκτησίας. Μάλιστα, έχει, ήδη, ζητήσει την παραπομπή των υπευθύνων, στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο κι έχει κληθεί, να καταθέσει την άποψή του, την ερχόμενη Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009.
Ο Γ. Κατσιάνης είχε πάρει συνέντευξη από την πρώην υπουργό Εξωτερικών και υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη. Η συνέντευξη, σύμφωνα με την καταγγελία του, δημοσιεύτηκε στο φύλλο της "Καρφίτσας", με την υπογραφή, όμως, του Αλ. Παπασταθόπουλου, συντάκτη από την Αθήνα και με αλλαγμένη -πάντα σύμφωνα με το μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ- την πρώτη απάντηση της πρώην υπουργού, στην οποία αναφερόταν το όνομά του.
Μετά από όσα έγιναν (κι αφού πρώτα προσπάθησε να βρει το τι είχε γίνει) αποφάσισε να κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσον. Έτσι, απέστειλε εξώδικο στη διευθύντρια της εφημερίδας Μ. Καραπαναγιωτίδου και στην αρχισυντάκτρια Ελ. Κυριακού, με το οποίο εξέφραζε τη διαμαρτυρία του και δήλωνε την αποχώρησή του. Ταυτόχρονα, με επιστολή του, ζητούσε την παραπομπή των Καραπαναγιωτίδου-Κυριακού στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης συντακτών κι ενημέρωνε -με κοινοποίηση- το διοικητικό συμβούλιο.
Όπως δήλωσε στο "SN" ο Γ. Κατσιάνης, επιφυλάσσεται για τα νόμιμα δικαιώματά του και δεν κινήθηκε και κατά του κ. παπασταθόπουλου, επειδή δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, κάτι που δεν αποκλείει για το μέλλον.