"Βραδιά ανέργων" στο ΕΚΘ

Φέτος για μια ακόμη χρονιά, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την «Βραδιά των ανέργων» στην προσπάθεια της να ανακουφίσει κάπως τις γιορτινές αυτές μέρες οικογένειες μακροχρόνια ανέργων, μοιράζοντας τους δωροεπιταγές, τρόφιμα και ποτά.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009 και ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΘ «Αβραάμ Μπεναρόγια». Κατά τη διάρκεια της η διοίκηση του ΕΚΘ θα μοιράσει σε οικογένειες μακροχρόνια ανέργων που έχουν προτείνει τα Σωματεία της δύναμης του, δωροεπιταγές, τρόφιμα και ποτά προκειμένου να τους βοηθήσει συμβολικά να περάσουν κάπως καλύτερα τις ημέρες των γιορτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα και τα είδη που το ΕΚΘ θα διαθέσει στους ανέργους συγκεντρώθηκαν από προσφορές των Σωματείων της δύναμης του, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης των εργαζομένων, αλλά και επιχειρήσεων και πολυκαταστημάτων της πόλης μας που ανταποκρίθηκαν με ευαισθησία στο κάλεσμα της διοίκησης του ΕΚΘ.
«Η εκδήλωση αυτή, που έχει καθιερωθεί ως θεσμός, δεν έχει ως στόχο να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας που φέτος με πρόσχημα και την οικονομική κρίση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η αντιμετώπιση της ανεργίας πρέπει να αποτελέσει βασικό στόχο της πολιτείας και της κυβέρνησης, με την λήψη ουσιαστικών μέτρων, που θα προστατέψουν το δικαίωμα της εργασίας», αναφέρει το ΕΚΘ σε ανακοίνωσή του, ενώ ευχαριστεί δημόσια όλους αυτούς που συνέβαλλαν με την συνδρομή τους ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα και τα είδη και να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
«Η προσπάθεια του ΕΚΘ αποβλέπει στο να ευαισθητοποιήσει και άλλους φορείς αλλά και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για ανάλογες εκδηλώσεις αλληλεγγύης που θα προσφέρουν λίγη χαρά σε ανθρώπους που τόσο την έχουν ανάγκη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια