Άλλος εισαγγελέας, ίδια εντολή για το Πολυτεχνείο!

Να εφαρμοστεί η εγκύκλιος του προκατόχου του, Βασίλη Φλωρίδη, που προέβλεπε επέμβαση της Αστυνομίας στον πανεπιστημιακό χώρο σε περίπτωση τέλεσης
αυτόφωρων κακουργηματικών πράξεων, κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, ζητά και ο νυν προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρης Παπαγεωργίου. Με έγγραφο που απέστειλε στον
αστυνομικό διευθυντή, υπενθυμίζει τις δύο σχετικές παραγγελίες του
πρώην διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών και κάνει αναφορά στο νόμο που ρυθμίζει το θέμα του
πανεπιστημιακού ασύλου. Στις δύο επίμαχες παραγγελίες αναφέρουν, μεταξύ άλλων,
ότι «η αδικαιολόγητη μη τήρηση αυτών θα οδηγήσει στην αναζήτηση
ποινικών ευθυνών από τους αστυνομικούς υπαλλήλους, που θα κριθεί ότι
ευθύνονται». Ο εισαγγελέας χαρακτηρίζει διαταραγμένα τα άτομα που προκαλούν επεισόδια και υπογραμμίζει ότι συκοφαντούν το
Φοιτητικό Κίνημα και θέτουν σε κίνδυνο την Πανεπιστημιακή Κοινότητα.


Εκτός ο Τατούλης
Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και εκτός κόμματος, τέθηκε σήμερα ο Πέτρος Τατούλης. Με τη διαγραφή του βουλευτή Αρκαδίας, το κυβερνών κόμμα μένει με 151 έδρες στη Βουλή. Θρυαλλίδα των πολιτικών εξελίξεων στάθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Έθνος με την οποία στρέφεται ευθέως εναντίον του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.


Ναι στα 28 δισ. από τους τραπεζίτες...
Η Εθνική έσπασε πρώτη το «μέτωπο» των τραπεζών και είπε «ναι» στο σχέδιο στήριξης των 28 δισ. ευρώ. Προς την ίδια κατεύθυνση φαίνεται να κινούνται τα περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας. Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, τα μέλη της οποίας συναντήθηκαν σήμερα, εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται πως το πακέτο των 28 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.


...ο κόσμος, όμως, δυσπιστεί!
Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι πολίτες τα μέτρα που λαμβάνουν ορισμένες ελληνικές τράπεζες για την προστασία των δανειοληπτών. Ο κόσμος ζητά δραστική μείωση των επιτοκίων.


Επαφές Παπανδρέου για την οικονομία
Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της οικονομικής και πιστωτικής κρίσης συζήτησε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων. Τόνισε ότι η σημερινή συγκυρία δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό, καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.


Ο Δ. Παπαδημούλης στην TV 100

Για ασυδοσία των τραπεζών κανει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στην tv 100 και τη συνάδελφο Βιβή Ανδρίτσου. Αναφερόμενος στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, εκτίμησε οτι είναι εφικτό ενα διψήφιο εκλογικο αποτέλεσμα για το ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Παπαδημούλης φάνηκε απαισιόδοξος ως προς την εξέλιξη της υπόθεσης SIEMENS. καθώς όπως είπε η γερμανική επιρροή δεν επιτρέπει στα όργανα της ευρωπαϊκής επιτροπής να δραστηριοποιηθούν.


ΗΠΑ: Ακυρώνει 200 νόμους του Μπους ο Ομπάμα
Στο επίκεντρο της διεθνούς πολιτικής σκηνής, βρίσκεται η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. Έως και 200 νόμους του Μπους προσανατολίζεται να ακυρώσει άμεσα ο Ομπάμα, καθώς η οικονομική κρίση απαιτεί απαιτεί άμεσες λύσεις. Το Ιράκ θα είναι το δεύτερο μεγάλο θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, δηλώνει, ότι, η διεθνής οικονομική κρίση δίνει στον κόσμο τη μοναδική ευκαιρία για τη δημιουργία μιας αληθινά παγκόσμιας κοινωνίας.


Φαρμακοποιοί: Τους χρωστάνε τα ταμεία
Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης καθώς οι καθυστερήσεις αποπληρωμών των χρεών από τα ασφαλιστικά ταμεία είναι μεγάλες. Προτίθενται να σταματήσουν την εκτέλεση των συνταγών. Μάλιστα, οι συνάδελφοί τους, σε Αθήνα και Πειραιά, σταματούν να εξυπηρετούν συγκεκριμένα ασφαλιστικά ταμεία, των οποίων τα χρέη στοιβάζονται, από τις 17 Νοεμβρίου.


Καλύτερα στο κρύο, παρά να πληρώνουν κοινόχρηστα!
Αν και η θερμοκρασία έπεσε τα τελευταία 24ωρα, οι καταναλωτές, στην πλειοψηφία τους, δεν άναψαν τα καλοριφέρ. Περιμένουν να... σφίξουν τα κρύα, όπως λένε χαρακτηριστικά, καθώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά τα οικονομικά των νοικοκυριών τους.


Γυαλιά μαϊμούδες πουλούσαν αλλοδαποί
Δύο άντρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη επειδή προσπαθούσαν να διαθέσουν στην αγορά 4.500 ζευγάρια γυαλιών ηλίου, τα οποία έφεραν ονομασίες και λογότυπα γνωστών εταιριών, αλλά, στην πραγματικότητα, ήταν μαϊμούδες. Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Οπτικών Οπτομετρών Θεσσαλονίκης Μιλτιάδης Παυλίδης, δήλωσε στην TV 100 ότι πρόκειται για προϊόντα κινέζικης, κατά κύριο λόγο, προέλευσης, ευτελούς αξίας, τα οποία, επειδή δε φέρουν καλής ποιότητας κρύσταλλα, βλάπτουν την όραση.


Ιερείς... μαχαιροβγάλτες!
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στον ιερό ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος στα Ιεροσόλυμα, όταν ελληνορθόδοξοι ιερείς δέχτηκαν επίθεση από πολυπληθή ομάδα Αρμένιων κληρικών, ορισμένοι από τους οποίους μάλιστα, ήταν οπλισμένοι με… μαχαίρια. Από τις συμπλοκές τραυματίσθηκαν τρεις ελληνορθόδοξοι ιερείς. Για απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων από την πλευρά των Αρμένιων κληρικών και ιεραρχών κάνει λόγο με ανακοίνωση του, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.


Σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, στο Ελευθέριο Κορδελιό
Σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων αναμένεται να αποκτήσει μέχρι τα τέλη του 2009, ο δήμος Ελευθερίου-Κορδελιού. Η παραχώρηση έκτασης της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια» για την λειτουργία της συγκεκριμένης εγκατάστασης, αναμένεται να έχει σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη, τόσο για τους κατοίκους του Ελευθερίου Κορδελιού, όσο και για τους γειτονικούς δήμους Ευόσμου και Μενεμένης.


Απεργία πείνας σε όλες τις φυλακές
Στους 3.390 ανήλθε ο αριθμός των κρατουμένων που πραγματοποιούν απεργία πείνας στις φυλακές της χώρας. Οι κρατούμενοι διεκδικούν καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης και βελτίωση του κώδικα ποινικής δικονομίας. Η εισηγήτρια του Κοινονικού Τομέα Ελέγχου Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, σχετικά με
τη συνεχιζόμενη αναταραχή στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, χαρακτήρισε "άβουλη και αμήχανη" την κυβέρνηση και δήλωσε ότι πρέπει "να ολοκληρώσει το πρόγραμμα ανέγερσης των επτά νέων σωφρονιστικών
καταστημάτων, που είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ, και καθυστερεί αδικαιολόγητα".

Στη φάκα ο νεαρός δραπέτης

Συνελήφθη στη Μενεμένη ο 26χρονος που είχε αποδράσει από το αστυνομικό τμήμα Σταυρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δραπέτης είναι αθίγγανος, σε βάρος του οποίου
εκκρεμούσε η εκτέλεση δύο καταδικαστικών αποφάσεων για κλοπές. Είπε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα και, έτσι, κατάφερε να ξεφύγει από την προσοχή του αστυνομικού φρουρού και να πηδήσει, στο δρόμο, από τον φωταγωγό.Ο αστυνομικός οδηγήθηκε το μεσημέρι στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, ο
οποίος διέταξε να συνεχιστεί η προανάκριση. Επειδή, με τη συνδρομή του αστυνομικού φρουρού συνελήφθη ο δραπέτης εντός 15 ημερών, δεν κινείται καμία ποινική
διαδικασία εναντίον του. Σε διαφορετική περίπτωση κινδύνευε να ασκηθεί δίωξη εναντίον του, για απελευθέρωση κρατουμένου. Για την υπόθεση διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση.


Παραμένουν δύο αγνοούμενοι στο Αργυρόκαστρο
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού ακόμη δυο ατόμων που εξακολουθούν να αγνοούνται, στα ερείπια πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Αργυρόκαστρο. Η πολυκατοικία γκρεμίστηκε, σα χάρτινος πύργος, κατά τη διάρκεια εργασιών θεμελίωσης άλλου κτίσματος σε διπλανό οικόπεδο, λόγω της σαθρότητας του εδάφους. Νεκρή ανασύρθηκε, το πρωί, από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας 63χρονη Βορειοηπειρώτισσα. Τις προσπάθειες συνδράμουν κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και στρατιωτικό ασθενοφόρο με ιατρικό προσωπικό.

Δύο νεκροί έξω από τη Λητή
Δύο άνδρες σκοτώθηκαν και μια γυναίκα τραυματίστηκε, σε τροχαίο που έγινε, το μεσημέρι, στο 19ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτοκίνητο που οδηγούσε 45χρονος συγκρούστηκε
με ΙΧ το οποίο οδηγούσε 74χρονος. Από τη σύγκρουση νεκροί ανασύρθηκαν
και οι δύο οδηγοί, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε 42χρονη που επέβαινε
στο δεύτερο όχημα. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Λητής.


Ιράκ: 28 νεκροί από επίθεση στη Βαγδάτη
Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σήμερα στην αγορά της σουνιτικής συνοικίας Αντχαμίγια στο κέντρο της Βαγδάτης, κι ένας καμικάζι ανατινάχτηκε ανάμεσα στο πλήθος που έσπευσε να βοηθήσει τους τραυματίες της πρώτης επίθεσης. Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 28 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 68 όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία.


Παραλιακός οικισμός στην Αγία Παρασκευή Πιερίας

Ένα όνειρο των κατοίκων του δήμου Κορινού γίνεται πραγματικότητα με τη δημιουργία παραλιακού οικισμού στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Το θεμέλιο λίθο τοποθέτησε σε ειδική τελετή ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Μαργαρίτης Τζίμας.


Καθυστερούν έργα του ΟΣΕ στο Πλατύ
Σημαντικές καθυστερήσεις σε έργα του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας στο Πλατύ Ημαθίας καταγγέλλει ο Δήμαρχος της περιοχής Φώτης Δημητριάδης. Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη η αλλαγή προσώπων στις διοικητικές θέσεις του οργανισμού είχε ως αποτέλεσμα την παράταση των εργασιών στην κατασκευή υπόγειας διάβασης σε κεντρικό σημείο του Δήμου Πλατέος.


Γλυκά του κουταλιού όπως της... γιαγιάς
Παραδοσιακές γεύσεις και γλυκά από εκλεκτά φρούτα της περιοχής μπορούν να δοκιμάσουν όσοι επισκεφτούν οικοτεχνίες στην Πέλλα. Κάτοικοι της περιοχής έχουν δημιουργήσει τις δικές τους επιχειρήσεις και γλυκαίνουν τους επισκέπτες με τη ντόπια παραγωγή.


Νέο αρδευτικό σύστημα στη Νέα Τρίγλια
Αγροτική είναι, κατά 95%, η έκταση την οποία καταλαμβάνει ο δήμος Τρίγλιας. Ο Δήμαρχος, Κώστας Σγουρής, τονίζει ότι λόγω των αυξημένων αναγκών άρδευσης, ο δήμος προχώρησε στην κατασκευή νέων αρδευτικών υποδομών. Όπως υποστηρίζει, μετά την ολοκλήρωση των έργων, οι ανάγκες των δημοτών υπερκαλύπτονται.


Ελεύθερο Ίντερνετ στον Ευρωπό Κιλκίς
Τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο Ίντερνετ δίνει ο δήμος Ευρωπού στους κατοίκους της περιοχής. Τα έργα εγκατάστασης ειδικών κεραιών αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα.


ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Θέλει και γκολ στο Καραϊσκάκη ο Μούσλι

Το μυαλό στον κυριακάτικο αγώνα με τον Ολυμπιακό έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, μετά την νίκη τους το Σάββατο επί του Πανιωνίου, με 2-0. Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Δικεφάλου και πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς , εξέφρασε την επιθυμία να σκοράρει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής.


ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Πήρε μπροστά ο Κόκε
Με τέρμα του Ρεγκέιρο στο 83’ ο Άρης επικράτησε του Θρασύβουλου στη Φυλή 2-1 γυρίζοντας το παιχνίδι υπέρ του. Αυτοί είναι οι πρώτοι φετινοί βαθμοί που κερδίζουν οι Κιτρινόμαυροι σε εκτός έδρας ματς. Το άλλο τέρμα των νικητών ο Κόκε με πέναλτι στο 66’.


ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Εξιλέωση μέσω κυπέλλου
Το γκολ του Παναγιώτη Κονέ στο χθεσινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό έδωσε την πρώτη νίκη για τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας όμως πλέον οι παίκτες του «Γηραιού» καλούνται να αφήσουν πίσω τους αυτό το παιχνίδι και να κοιτάξουν μπροστά. Πιο συγκεκριμένα οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Καστοριά για την φάση των «32» του Κυπέλλου και ο Ροδόλφο Μπορέλ δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ιδιαίτερο όσον αφορά τους τραυματισμούς.


Εντυπωσιακά κέρδη στο Χρηματιστήριο

Με εντυπωσιακά κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο γενικός δείκτης προσέγγισε τα επίπεδα των 2200 μονάδων εν μέσω του γενικότερου εξωτερικού θετικού χρηματιστηριακού κλίματος και έκλεισε τη συνεδρίαση με σημαντική άνοδο: +3,98%, στις 2190,99 μονάδες.