Πέντε εμβληματικά έργα στην Αττική και Θεσσαλονίκη εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, «πρόκειται για παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν εκατομμύρια και θα προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Για τη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στην αλλαγή του εκθεσιακού κέντρου της Διεθνούς Εκθέσεως. «Ο χώρος της ΔΕΘ αλλάζει πλήρως και αναβαθμίζεται. ΟΙ εγκαταστάσεις εκσυγχρονίζονται και πλαισιώνονται από πράσινο», είπε. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη «φωτεινή εξαίρεση από την τάση να απομονώνονται οι  εκθέσεις από τον αστικό ιστό», αφού το νέο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ θα αναπτυχθεί σε νέα κτίρια, στο ίδιο σημείο όπου βρίσκεται η Διεθνής Έκθεση, που εκτείνεται από την πλατεία της ΧΑΝΘ ως το ΠΑΜΑΚ.
Τα άλλα τέσσερα έργα θα είναι η επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας και η ενοποίησή του με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, η μεταφορά των Φυλακών Κορυδαλλού εκτός αστικού ιστού, η κατεδάφιση του παλιού κτιρίου και η δημιουργία πάρκου στο σημείο όπου τώρα βρίσκονται οι φυλακές, η αξιοποίηση του βασιλικού κτήματος στο Τατόι, με τη διαμόρφωση κήπων και χώρων περιπάτου και τη δημιουργία, από ιδιωτικούς φορείς, αγροτοδιατροφικών επισκέψιμων μονάδων και η μετατροπή της έκτασης στο Κερατσίνι σε μητροπολιτικό πάρκο, όπως είχε αναγγείλει και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.