«Αόριστες, ατεκμηρίωτες, γενικόλογες και βαθιά συντηρητικές», χαρακτήρισε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κάνοντας χρακτηριστικά λόγο για «Καλή έκθεση ιδεών».



Η Φώφη Γεννηματά τονισε πως το ΚΙΝΑΛ θα είναι η «φωνή του λαού στην Βουλή»και δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει μαχητική, υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε «θετική» τημείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά σημείωσε ότι δεν φθάνουν κάποιες επί μέρους οριζόντιες φορολογικές ελαφρύνσεις.

«Δεν βλέπουμε καμία συστηματική οργανωμένη, αποτελεσματική πολιτική στήριξης των πιο αδύναμων και όλων αυτών που φτωχοποιήθηκαν από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Η θηλειά παραμένει και η μη αναφορά σας στις νάρκες που παραλάβατε δεν είναι από καλή πρόθεση. Σας βολεύει γιατί θέλετε να ακολουθήσετε τις ίδιες πολιτικές», τόνισε η Φώφη Γεννηματά για προσθέσει ότι «το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στη μείωση των στόχων από το 3,5% στο 2% του ΑΕΠ, καιστην ανάκτηση του εθνικού ελέγχου με τηριζική αλλαγή του ρόλου του Υπερταμείου. Μόνο έτσι θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη για υποκρισία στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Εδώ στο Κοινοβούλιο, κατά την κύρωση της συμφωνίας (24.1.19) είπατε χαρακτηριστικά ότι “η Ελλάδα μπορεί ανά πασά στιγμή να βάλει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Και αυτό το δικαίωμα της πατρίδας μας αρνούμαι να το απεμπολήσω κι ας το καταλάβουν όλοι από τώρα”. Επειδή αναφερθήκατε πριν σε κωλοτούμπες ανάποδες κ.λπ., τώρα οι υπουργοί σας μόνο συγχαρητήρια δεν έχουν δώσει ακόμη στον κ. Κοτζιά. Και σπεύδουν να δηλώσουν ότι “η συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό για να ενισχύσει την σταθερότητα στην περιοχή” και δεσμεύονται για την εφαρμογή της με απόλυτη προσήλωση», τόνισε.

«Η κατάκτηση της πραγματικής Ισότητας των φύλων απαιτεί τολμηρές πολιτικές που αφορούν το σύνολο των πολιτικών του κράτους και φυσικά και του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ώστε να δημιουργηθούν οι σωστές προοδευτικές αντιλήψεις στην κοινωνία» τόνισε η Γεννηματά.

«Δεν είναι θέμα μόνο εργασίας η οικογένεια όπως με βαθιά συντηρητική σκέψη το αντιμετωπίζετε. Είναι αφοπλιστική η απάντηση του κ. Μητσοτάκη - και μάλιστα σε διεθνές μέσο - όταν ρωτήθηκε γιατί στην Κυβέρνηση υπάρχουν μόνο πέντε γυναίκες: “Δυστυχώς δεν υπήρχαν άλλες πρόθυμες γυναίκες που θα ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν”» πρόσθεσε.

«Ακόμη και η επιχείρηση υποβάθμισης του ΣΔΟΕ που εξελίσσεται, είναι πιστό αντίγραφο των πρακτικών της Καραμανλικής περιόδου, που οδήγησαν στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, στην κρίση και στα Μνημόνια», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.