Η πρόκληση Ερντογάν 45 χρόνια μετά τον Αττίλα και η απάντηση ΜητσοτάκηΠρόκληση από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν την ημέρα της επετείου της πρώτης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο!


«Ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει ποτέ να κάνει το ίδιο βήμα που έκανε πριν από 45 χρόνια, αν χρειαστεί για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  στο μήνυμά του για τα 45 χρόνια από την τουρκική εισβολή κλιμακώνοντας την ένταση που έχει δημιουργηθεί με τις δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

«Όσοι πιστεύουν ότι ο πλούτος του νησιού της Κύπρου ανήκει μόνο σε αυτούς, θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθνους, θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι η προσπάθειά τους είναι μάταιη», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η απάντηση Μητσοτάκη

Απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν έδωσε, αν και κράτησε χαμηλούς τόνους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Βουλή.

Στην ομιλία του είπε πως υπάρχει «διάθεση συνεργασίας, χωρίς ρητορικούς παροξυσμούς, όπως αυτοί που ακούσαμε και σήμερα».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν «να επιχειρήσουμε μια αμοιβαία προσέγγιση. Να κάνουμε μαζί ένα τολμηρό βήμα μπροστά. Η αχρείαστη ένταση, οι κούρσες εξοπλισμών, στερούν και από τις δύο χώρες πολύτιμους πόρους», υπογράμμισε.

Σχόλια