Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο, λίγες μόνο ώρες μετά τις προειδοποιήσεις του υπουργού Άμυνας, αλλά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, προς την Άγκυρα για την προκλητική στάση της στο Αιγαίο. 


Στις 8.42 το πρωί σύμφωνα με τον SKAI  δύο τουρκικά μαχητικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών, πετώντας, πολύ χαμηλά, στα 4.000 πόδια, πάνω από το Καστελόριζο, λίγα λεπτά (8.35 το πρωί) αφότου είχε απογειωθεί από το νησί το ελικόπτερο το υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.
Τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 8.44 το πρωί.

«Εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας» είχε δηλώσει από τη Μεγίστη ο Πάνος Καμμένος.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης διεμήνυσε ότι «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

Σε αυτό το πλαίσιο, τα τουρκικά κανάλια θυμήθηκαν τον πρώην γραμματέα του ΥΠΕΘΑ στην κυβέρνηση Ερντογάν το 2009 και το 2010 Ουμίτ Γιαλίμ για να επαναλάβει τις εξωπραγματικές θεωρίες του περί 18 νησιών «που θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία».

Η συμπεριφορά της Άγκυρας θα βρίσκεται στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ που πραγματοποιείται την Πέμπτη.