Παιδικές φωνές προσφυγόπουλων  θα αντηχήσουν στο δημαρχείο Νεάπολης- Συκεώνς, απλώνοντας το πανανθρώπινο μήνυμα των Χριστουγέννων.

Αυτό θα συμβεί αύριο, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, στη 1 μ.μ., στο δημαρχείο στις Συκιές (στρ. Στέφ. Σαράφη & Ι.Μιχαήλ 1), όπου παιδιά προσφύγων, που φιλοξενούνται στην πόλη μας στο πλαίσιο του προγράμματος REACT, θα είναι τα πρώτα που θα ψάλλουν τα κάλαντα στον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη. Παιδιά με δυνατές φωνές και πλατιά χαμόγελα, παιδιά με τη φυσική περιέργεια να μάθουν για το διαφορετικό και να το αποδεχτούν με χαρά, θα μεταφέρουν το δικό τους μήνυμα για τη ζωή και την αρμονική συνύπαρξή τους στην τοπική κοινωνία.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών είναι από τους πρώτους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος REACT, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να συνεχίζει τον αγώνα για αύξηση του αριθμού ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και των θέσεων φιλοξενίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί προγράμματα και δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα.

 Αυτή τη στιγμή στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ενοικιάζονται 44 διαμερίσματα με δυνατότητα 232 θέσεων φιλοξενίας. Σήμερα κατοικούν σε αυτά 184 πρόσφυγες με όλα τα παιδιά να φοιτούν σε σχολεία του δήμου, ενώ άλλοι 220 πρόσφυγες έχουν ήδη φιλοξενηθεί και έχουν μετακινηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.