Pyrros_ups[2]Ο άνθρωπος που μας έκανε περήφανους, που σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία, που έδειξε τόσο δυνατός, λύγισε, πριν από λίγο, μπροστά στον τηλεοπτικό φακό. Ο Πύρρος Δήμας δάκρυσε και είπε, με σπασμένη φωνή: “Φοβάμαι! Όχι για μένα, αλλά για τα παιδιά μου”!

 

Ήταν μια συγκλονιστική συνέντευξη στον Σκάι, από τον άνθρωπο που, κάποτε, είχε κάνει όλη την Ελλάδα να παραμιλά και να φουσκώνει από περηφάνια, να δείχνει δυνατή!

Δεν έχει τόσο σημασία το ότι ο Πύρρος Δήμας υποστηρίζει το “ναι” και πήγε, χθες, στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος. Σημασία έχει πώς εξήγησε αυτό που έγραψε, προχθές, στο λογαριασμό του στο Τουίτερ: “Δε θέλω να γίνουμε Αλβανία”…

Όπως είπε “η Αλβανία που εγώ μεγάλωσα, δεν έχει καμία σχέση με την Αλβανία του σήμερα. Κακώς θύμωσαν οι Αλβανοί μαζί μου. Εγώ αναγκαζόμουν να σηκώνομαι, μέρα παρά μέρα, μια εγώ δηλαδή και μια ο αδελφός μου, να στεκόμαστε από τις 4 τα ξημερώματα στην ουρά, για να πάρουμε γάλα. Δε θέλω να το ζήσουν αυτό τα παιδιά μου”! Και λίγο αργότερα προσέθετε: “Δε φοβάμαι για μένα. Φοβάμαι για τα παιδιά μου”…

Παραδέχτηκε, ακόμη, ότι τις τελευταίες ημέρες έχει υποστεί μπούλινγκ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή τόλμησε να πει την άποψή του. “Μου θυμίζει την Αλβανία της 10ετίας του 70, τότε που ήμασταν απομονωμένοι από όλον τον κόσμο και δεν είχαμε Δημοκρατία. Μου θυμίζει την Αλβανία του Χότζα. Αλλά είμαστε και Έλληνες και Ευρωπαίοι”, τόνισε.

Ο Δήμας παραδέχτηκε πως οι πολιτικοί, ως σήμερα, δεν έχουν κάνει αυτό που έπρεπε και είπε πως θα προτιμούσε όλοι, να ακουμπήσουν την πλάτη του Αλέξη Τσίπρα και να προχωρήσουν όλοι μαζί, για μια λύση μέσα στην Ευρώπη.