«Το ποσοστό που θα πάρει το ’’ΝΑΙ στην Ευρώπη’’ την Κυριακή, δεν θα είναι μόνο ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά το σύνολο των Ελλήνων που πιστεύουν στην ανάγκη διατήρησης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή της πορεία.»

Αυτό τόνισε, ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας απόψε στην ανοιχτή Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση για το Δημοψήφισμα και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις που διοργάνωσε η Διοικούσα Επιτροπή Ν. Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Δεν βρισκόμαστε σήμερα σε μια διαμάχη κομμάτων, αλλά σε μια διαμάχη μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη και εκείνων που πιστεύουν ότι πρέπει να βγει από την Ευρώπη και να ακολουθήσει έναν άλλον δρόμο. Γι` αυτό πρέπει να βγουν μπροστά και πάρουν το λόγο, οι δημιουργικοί άνθρωποι, οι φορείς που εκπροσωπούν την κοινωνία, οι άνθρωποι που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, σε μια συζήτηση με τους ανθρώπους που πιστεύουν το αντίθετο, αλλά χωρίς να έχουν επιχειρήματα. Τους μιλάμε με επιχειρήματα και δεν απαντούν. Ρίχνοντας μονίμως το επίπεδο του διαλόγου, μας αποκαλούν κινδυνολόγους γιατί δεν θέλουν την ενημέρωση των πολιτών. Διολισθαίνει σε πρακτικές Μακαρθισμού η ηγετική τους ομάδα, η οποία πανικόβλητη πλέον, στοχοποιεί δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακούς, που εκφράζουν αντίθετη από τη δική τους

Ο κ. Μεϊμαράκης, τόνισε πως η Ν.Δ. ήταν και είναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης, «αλλά τη συνεννόηση πρέπει να την θέλει και ο πρωθυπουργός, ο οποίος μέσα στη φουρτούνα δηλώνει πως δεν είναι παντός καιρού και επιμένει να οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την ευρωζώνη».

Άσκησε κριτική και στους δανειστές, λέγοντας ότι έχουν κάνει πολλά στραβά, σοβαρά λάθη, «τα οποία όμως πρέπει να τα λύσουμε, παραμένοντας μέσα στην  Ευρώπη» και επισήμανε: «Υπερηφάνεια δεν είναι οι ατέλειωτες ουρές μπροστά σε κλειστές τράπεζες. Η κυβέρνηση είπε ψέματα σε όλους και τελικά χρεοκόπησε τη χώρα και τώρα οι Έλληνες, πέρα και πάνω από κόμματα, θα πούνε ένα ηχηρό ’’ΝΑΙ στην Ευρώπη’’.»

Τον κ. Μεϊμαράκη καλωσόρισε νωρίτερα ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ν. Θεσσαλονίκης κ. Μηνάς Σαμαντζίδης, ο οποίος, ευχαριστώντας τα στελέχη και τους φίλους της ΝΔ για την πολυπληθή παρουσία τους, κάλεσε μεταξύ άλλων τους πολίτες «να συμβάλουν με την ψήφο τους την Κυριακή στην αποτροπή του κινδύνου οικονομικής κατάρρευσης και της διεθνούς απομόνωσης, στην οποία οδηγεί την Ελλάδα μια κυβέρνηση λαϊκιστών».