Για κουτοπόνηρα επικοινωνιακά παιχνίδια κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας τον Πρωθυπουργό «κατώτερο των περιστάσεων».

«Αφού οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της διάλυσης, αφού στέρησε από τη χώρα τον προστατευτικό θώρακα του προγράμματος του EFSF και την στήριξη της ΕΚΤ, αφού εξέδωσε ΠΝΠ για το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls, αφού έστειλε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στις ουρές των ΑΤΜ, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τα κουτοπόνηρα επικοινωνιακά παιχνίδια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Είναι πανικόβλητος από την αντίδραση της κοινωνίας, αλλά αρνείται να σεβαστεί το εθνικό συμφέρον, συνεχίζει, ενώ προσθέτει ότι δεν σέβεται ούτε τους δημοκρατικούς θεσμούς καθώς με τις επιστολές του παραδέχεται ότι ούτως ή άλλως το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι ψευδεπίγραφο.

«Με τις κινήσεις του αυτές συνομολογεί όμως ότι κάλεσε τους πολίτες να πουν "όχι" σε μια πρόταση που η κυβέρνηση του ακόμη και σήμερα αποδέχεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%» σημειώνει εν συνεχεία.

Καταλήγοντας, τονίζει ότι το μόνο πραγματικό ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι: ναι ή όχι στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το ευρώ, την κοινή λογική, το κεκτημένο της χώρας.