Με το θέμα της συμφωνίας ασχολούνται και σήμερα, στις πρώτες τους σελίδες, οι εφημερίδες (Πέμπτη 21 Μαΐου 2015). 


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Μπαστούνια» στα Μαθηματικά

Στις πανελλαδικές εξετάσεις αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: "Σε δυσκολότερα θέματα από τα περσινά διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας οι υποψήφιοι κατά τη χτεσινή δεύτερη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ τα ζητούμενα στη Βιολογία Γενικής Παιδείας δεν περιείχαν εκπλήξεις. Σε τέσσερα μαθήματα Γενικής Παιδείας, στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, στη Βιολογία, στη Φυσική και στην Ιστορία, εξετάστηκαν χτες οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (ομάδα Β), διεκδικώντας μία από τις 68.345 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΦΠΑ μέχρι δακρύων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στη σκιά του φιάσκου με τις αλλαγές στον ΦΠΑ ξεκίνησαν χθες οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με τα υψηλόβαθμα στελέχη των δανειστών μας στις Βρυξέλλες (Brussels Group), με την ελληνική πλευρά να καταθέτει σειρά σεναρίων για τον επίμαχο φόρο».

ΕΘΝΟΣ: «Μισθολόγιο νέου τύπου στο Δημόσιο»

Η εφημερίδα σημειώνει: «τους άξονες του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το 2016, επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Το νέο σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, σταδιακή περικοπή της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν 66.000 δημόσιοι υπάλληλοι και κατάργηση των μη μισθολογικών παροχών που αποδίδονται σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Υπουργός: είμαστε μασόνοι είμαστε πανίσχυροι»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αποκαλυπτικό βιβλίο από πολιτικό γνωστής οικογένειας για το πώς επιχείρησε να τον «προσηλυτίσει» στον τεκτονισμό πρώην υπουργός που έλυνε και έδενε στην κυβέρνηση».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα νέα εφάπαξ σε όλα τα Ταμεία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «οι μειώσεις περιορίζονται από 35% στο 10% με το νέο μαθηματικό τύπο υπολογισμού. Τα νέα ποσά ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας για Δημόσιο, δημοτικούς υπαλλήλους, ΔΕΚΟ και τράπεζες. Τι θα πάρουν οι ασφαλισμένοι σε ταμεία πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα. Για ποιους το εφάπαξ παραμένει πάνω από 100.000 ευρώ».

ΕΣΤΙΑ: «Πώς αυτοπαγιδεύονται οι Έλληνες πολιτικοί»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ο κ. Αλέξης Τσίπρας διέπραξε ένα τεράστιο πολιτικό λάθος, το οποίο έχουν πλέον αρχίσει να διαπιστώνουν ακόμη και όσοι τον εψήφισαν. Βιάσθηκε να έρθει στην εξουσία. Προεκάλεσε την διάλυση της προηγουμένης Βουλής στο μέσον της τετραετίας και οδήγησε τον τόπο στις πρόωρες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου».

Η ΑΥΓΗ: «Η ανάπτυξη όρος για συμφωνία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη και οριστική λύση στο ελληνικό ζήτημα διαπραγματεύεται σήμερα η κυβέρνηση στην τελική ευθεία των διαβουλεύσεων με τους δανειστές. Αυτές αποτελούν και τις προϋποθέσεις για να κλείσει η συμφωνία μετά τη «μεγάλη πρόοδο» που καταγράφεται στις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Με το χρέος στον ώμο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «με τον πρόσθετο φάκελο του χρέους ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδεία του Νίκου Παππά και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, μεταβαίνει σήμερα στη σύνοδο κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας. Ο πρωθυπουργός, στην τριμερή με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, θα θέσει θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους και της ρευστότητας στην αφυκτιώσα ελληνική οικονομία».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Το ραντεβού στη Ρίγα και το σόου Βαρουφάκη»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «τη στιγμή που η Αθήνα επενδύει για την άρση του αδιεξόδου στην κοινή συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας, «βαριά σκιά» ρίχνει το «σόου» του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επεσαν στα μαλακά για τον χρυσό των Μακεδόνων

Σε δίκη αρχαιοκαπήλων αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: "Το πενταμελές εφετείο έκρινε ότι η πράξη των δύο κατηγορουμένων δεν στρέφεται σε βάρος του δημοσίου και τους καταδίκασε σε κάθειρξη 6 ετών, ποινή που έχουν εκτίσει οπότε θα αφεθούν ελεύθεροι. Στο πρωτόδικο δικαστήριο ήταν η πρώτη φορά που είχαν επιβληθεί ισόβια για αρχαιοκαπηλία, συγκεκριμένα στον 54χρονο και τον 49χρονο που συνελήφθησαν προσπαθώντας να πουλήσουν αντί 10 εκατ. ευρώ τους αρχαίους θησαυρούς που βρήκε συνεργός τους στη Γερακαρού Θεσσαλονίκης".

Ο ΛΟΓΟΣ: «Ώρα μηδέν στη Ρίγα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «κρίσιμες επαφές αναμένεται να πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ρήγας σήμερα, όπου θα θέσει στους εταίρους και το ζήτημα του χρέους».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κλείνουν εφ’ όλης της ύλης αντιλαϊκό πακέτο»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «σε ολόκληρη την γκάμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που θα εφαρμοστεί την «επόμενη μέρα», επεκτείνεται πλέον η υπό εξέλιξη διαβούλευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τους «θεσμούς» της τρόικας (Κομισιόν- ΔΝΤ- ΕΚΤ)».

ΤΑ ΝΕΑ: «Πρόωρες συντάξεις λιτότητας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τιμωρητική πολιτική για τους δικαιούχους πρόωρων συντάξεων σχεδιάζει η κυβέρνηση, σε μια πρώτη παρέμβαση στο Ασφαλιστικό μετά τις συνεχιζόμενες απαιτήσεις των δανειστών: το σχέδιο προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές ως την ηλικία των 62 ετών. Η κυβέρνηση δείχνει τώρα να επείγεται για συμφωνία, αλλά η ΕΚΤ έστειλε χθες νέο αυστηρό μήνυμα με οριακή αύξηση του ELA».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Βρήκαμε παπά ψάχνουμε το ράσο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε κλίμα επιτάχυνσης των συζητήσεων για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές ξεκινά σήμερα στη Ρίγα της Λετονίας η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο περιθώριο της οποίας θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση μεταξύ Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ενισχύστε τη μνήμη σας με 9 κινήσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αν αρχίζετε και ξεχνάτε συχνά μικρά πράγματα όπως που αφήσατε τα κλειδιά σας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να απελπίζεστε. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για να βελτιώσετε τη μνήμη σας, οι οποίες απαιτούν απλά λίγη εξάσκηση. Αν εξασκήσουμε τη μνήμη μας και είμαστε προσεκτικοί, θα μπορούμε να μάθουμε πολύ πιο γρήγορα".

ESPRESSO:  Φρικτό τέλος για τη θρυλική Αλόμα

Η εφημερίδα αναφέρεται στο θάνατο του γνωστού τραβεστί.

KONTRA NEWS: «Ο Αλέξης δίνει σήμερα την πιο σκληρή μάχη της ζωής του»

Η εφημερίδα γράφει ότι «την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του δίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πείσει το ιερατείο των Βρυξελλών για το δίκαιο των ελληνικών θέσεων έχοντας πάντα υπ’ όψιν του τις κόκκινες γραμμές, τις οποίες πάντα θεωρεί απαράβατες».

STAR PRESS: Της έκοψε το λαιμό και τα γεννητικά όργανα

Η εφημερίδα αναφέρεται σε άγρια δολοφονία στην Κω.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τρία ηχηρά μηνύματα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «για τις σημερινές επαφές του με ηγέτες της ΕΕ μεταξύ των οποίων την Αγκ. Μέρκελ και τον Φρ. Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ρίγας, ετοιμάζεται ο Αλ. Τσίπρας, ελπίζοντας σε μία πολιτική λύση που θα έδινε τη «λύτρωση στα σημεία-αγκάθια για τα οποία δεν μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος στα τεχνικά κλιμάκια».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τελευταία διέξοδος Ρίγα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στη Ρίγα της Λετονίας θα παιχτεί σήμερα κι αύριο η τελευταία, ίσως, πράξη του «ελληνικού δράματος», με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επιδιώκει τη συγκατάθεση των ισχυρών εταίρων για ένα περίγραμμα συμφωνίας, που θα δίνει αποτελεσματική ώθηση στις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις στο Brussels Group και το Eurogroup».