Είχαν στόχο μονοκατοικίες στη Θεσσαλονίκη

Εξαρθρώθηκε τετραμελής σπείρα, η οποία ενέχεται σε πλήθος περιπτώσεων κλοπών, κυρίως από μονοκατοικίες, σε διάφορες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.


Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, τέσσερις άνδρες ηλικίας 37, 28, 33 και 35 ετών (ήδη έγκλειστος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της ληστείας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα  Μαρτίου – Απριλίου 2014, οι προαναφερόμενοι, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εισήλθαν παράνομα σε 17 οικίες, όπου προέβησαν σε:
  • 11 κλοπές
  • 5 απόπειρες κλοπής
  • 1 ληστεία, με την απειλή μαχαιριού σε βάρος ηλικιωμένης,

αφαιρώντας, μεταξύ άλλων, κοσμήματα, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ και το συνολικό χρηματικό ποσό των περίπου 1.500 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων έχουν σχηματισθεί κατά το παρελθόν έτερες δικογραφίες για συναφή αδικήματα.

Την έρευνα διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχόλια