Επιλέξαμε κάποιες από τις εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα, Πέμπτη 21 Μαΐου 2015, στη Θεσσαλονίκη και σας τις παρουσιάζουμε:


Αναλυτικά:

09.00
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (www.hiia.gr) διοργανώνει ημερίδα με θέμα "ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ". Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Πέμπτη 21 Μαίου 2015 σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
10:30

Συνέντευξη Τύπου για την πρώτη δράση του προγράμματος «100 Resilient Cities» («100 Ανθεκτικές Πόλεις»). Από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης ΑΕ, Λίνα Λιάκου, τον εντεταλμένο σύμβουλο σε δράσεις που αφορούν στην Κυκλοφορία στην Πόλη, Γιώργο Δημαρέλο και τον αναπληρωτή Διευθυντή του «100RC», Scott Bernstein, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων).

11.00

Τεστ ελέγχου για τον ιό HIV θα γίνονται γρήγορα, ανώνυμα και φυσικά δωρεάν από το Κέντρο Πρόληψης για τον HIV, «Thess Checkpoint» αύριο, Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 και ώρες 11:00 με 14:00, στο πρώην Ιατρείο του ΑΠΘ (ισόγειο Κτιρίου Διοίκησης, αριστερά της κύριας εισόδου της Αίθουσας Τελετών).

18.00

Αφιέρωμα με θέμα: «Η μεταμόρφωση μιας κάμπιας σε πεταλούδα».  Αφηγήσεις παραμυθιών, κολάζ και κατασκευές. Απαραίτητα υλικά: ένα μπουκάλι μικρό , μαρκαδόρους και ψαλίδι.

Με προεγγραφή, μέχρι 15 παιδιά, στη Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη187, τηλ. 2310 950370).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

20:30

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Εθνικότητά μου, το Χρώμα του Ανέμου» από τη θεατρική ομάδα «ΚΟΥΚ» του Γ.Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Αίθουσα Θεάτρου, είσοδος με προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα, όσπρια, ζυμαρικά, τοματοχυμούς, ζάχαρη, λάδι κ.α.) ή προϊόντων καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας (είδη χαρτικών, σαμπουάν, σαπούνια, αποσμητικά, αφρόλουτρα, σερβιέτες κ.ά.)