Σε πεζόδρομο μετατρέπεται οριστικά Αγίας Σοφίας στο τμήμα από τη συμβολή της με την Πλατεία Αγίας Σοφίας έως την οδό Τσιμισκή. Μετά τη δοκιμαστική λειτουργία ως πεζόδρομου, συνεργεία του δήμου άρχισαν από το πρωί τις εργασίες για τον χρωματικό ορισμό του διαδρόμου από όπου θα γίνεται η διέλευση των πεζών ο οποίος σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη σχεδιάστηκε σε τεθλασμένη γραμμή με σκοπό να προσδίδει δυναμισμό στην κίνηση.


Σε ειδικές περιπτώσεις και σε συγκεκριμένες ώρες θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα πρόσβασης και διέλευσης οχημάτων για έκτακτες ανάγκες και για την τροφοδοσία των καταστημάτων.

 
Tις επόμενες μέρες πρόκειται να τοποθετηθούν και οι δύο κατασκευές που θα οριοθετούν την έναρξη και το τέλος του πεζοδρόμου: η «Πύλη» που σηματοδοτεί την είσοδο από την πλευρά της Τσιμισκή και ο «Πύργος» που σηματοδοτεί αντίστοιχα την είσοδο από την πλευρά της πλατείας Αγίας Σοφίας.
Οι κατασκευές των στοιχείων αυτών και του στεγάστρου έχουν τη μορφή μεταλλικών ικριωμάτων που συνδυάζονται με καμπυλωμένες ευθειογενείς επιφάνειες που προσδίνουν το στοιχείο της κίνησης και του παιχνιδιού με το φως και τις σκιάσεις.
Η μελέτη προβλέπει επίσης ότι στα σημεία διασταύρωσης της Αγίας Σοφίας με τους υφιστάμενους πεζόδρομους Γεωργίου Σταύρου και Αγίας Θεοδώρας θα δημιουργηθούν κόμβοι – «πλατείες» με μικρό υπερυψωμένο βάθρο οι οποίοι θα φιλοξενούν εκδηλώσεις λόγου, μουσικής και πολιτισμού, καθώς και υπαίθριες εκθέσεις κάτω από ειδικό στέγαστρο.
Να σημειωθεί ότι με την εφαρμογή της πεζοδρόμησης καταργήθηκαν συνολικά 47 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων επί της οδού Αγίας Σοφίας και ορίστηκαν συνολικά 30 θέσεις δικύκλων επί των οδών Μακένζι Κίνγκ και Παύλου Μελά.