Η υπογραφή του MoU για τη νέα Τούμπα στις 26 Ιανουαρίου αποτέλεσε «εναρκτήριο λάκτισμα» για τη δρομολόγηση των διαδικαστικών, ώστε να «τρέξει» εντός χρόνου η υλοποίηση του πρότζεκτ της νέας Τούμπας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΠΑΟΚ αιτήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης να χορηγηθεί άδεια για διενέργεια διερευνητικών τομών στο σύνολο της έκτασης. Άλλωστε, κάτι τέτοιο προβλέπεται και από σχετική απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και είναι μία απαραίτητη διαδικασία, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με το ισχύον πλαίσιο προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ο ΠΑΟΚ ζήτησε συνάντηση και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, που ανταποκρίθηκε θετικά. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου και ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί ήδη από την ημέρα υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης.
Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.