Πυρκαγιά ξέσπασε χθες βράδυ Τετάρτη, 9/7/2025, στη Θάσο, κοντά στην περιοχή του Λιμένα, σε πευκόφυτη περιοχή πάνω από την παραλία Γλυκάδι.
Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών δυσκολεύονται από τους έντονους ανέμους που πνέουν στο νησί.
Σήμερα το πρωί αναμένονταν ενισχύσεις από την Κεραμωτή Καβάλας, με φέρι που δρομολογήθηκε εκτάκτως.
Σύμφωνα με πληροφορίες του kavalapost.gt, tο μεγαλύτερο μέρος του νησιού δεν έχει ρεύμα, ενώ ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Κυριακίδης ζήτησε ενίσχυση από την πυροσβεστική.
Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα με την ελπίδα να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο, καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο.
Η πυρκαγιά καίει σε δύο μέτωπα με το ένα στην περιοχή Γλυκάδι και ένα άλλο που κατευθύνεται προς τις περιοχές Παχύς που είναι τουριστική και στο Ραχώνι, με τα πράγματα το δεύτερο μέτωπο να είναι καλύτερα.
Στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Η φωτιά έχει κάψει ελαιόδεντρα, πεύκα και μελίσσια. Σε αρκετές περιοχές του νησιού υπάρχει διακοπή ρεύματος, καθώς κάηκαν καλώδια ηλεκτροδότησης.
Επίσης, υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας στα σημεία όπου είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά, ενώ πυκνός καπνός είναι εμφανής σε όλο το νησί. Προς το παρόν δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.