Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό δασικής έκτασης, άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του 25χρονου Έλληνα που συνελήφθη για εμπρησμό στο δάσος του Σέιχ Σου σήμερα το πρωί. Ο 25χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5 τακτική ανακρίτρια, από όπου ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να προετοιμαστεί, όπως προβλέπεται.
Ο νεαρός συνελήφθη σήμερα το πρωί, στην περιοχή του Σέιχ Σου, όταν η Πυροσβεστική έσπευσε να επέμβει σε πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει. Εντοπίστηκε κοντά στην εστία της πυρκαγιάς και φέρεται να είχε στην κατοχή του πευκοβελόνες κι έναν αναπτήρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον εισαγγελέα υποστήριξε ότι κάποιοι του πήραν τα ρούχα, τον έδεσαν και εκείνοι ήταν που έβαλαν τη φωτιά. Ο 25χρονος, που κατά πληροφορίες παρακολουθεί θεραπευτικό πρόγραμμα αποκατάστασης από τα ναρκωτικά, κατέθεσε στη συνέχεια ότι τα τέσσερα άτομα τον περικύκλωσαν ρίχνοντας “ζιπέλαιο” προς τα πόδια με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά. «Επειδή η φωτιά πήρε έκταση τρόμαξαν και έφυγαν, ενώ είχε ήδη ξημερώσει» φαίνεται να είπε, ενώ επειδή δεν είχε ρούχα και κρύωνε μάζεψε πευκοβελόνες τις έβαλε στην πλευρά του χωματόδρομου, ανάβοντας φωτιά για να ζεσταθεί. Καθώς τον πήρε ο ύπνος, σύμφωνα με όσα είπε, ξύπνησε κάποια στιγμή και διαπίστωσε ότι καψαλίστηκαν τα μαλλιά του, ενώ προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά.
Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 07:30 π.μ. στη θέση «Κράνος» του περιαστικού δάσους. Έκαψε ξερά χόρτα σε μικρή έκταση, καθώς, η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση. Στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες που έσπευσαν στο περιστατικό με έξι οχήματα.