Συνελήφθη 52χρονος στη λαϊκή αγορά της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, επειδή πουλούσε δήθεν παρθένο ελαιόλαδο, για το οποίο δεν είχε τιμολόγια, ούτε μπορούσε να δικαιολογήσει πώς το βρήκε.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 52χρονος είχε αγοράσει το λάδι από τρίτο άτομο και το μεταπουλούσε στη διπλή τιμή. 
Σε έλεγχο που έγινε στο βανάκι που είχε, βρέθηκαν χθες 5/6 35 πλαστικά δοχεία των πέντε λίτρων, με την επιγραφή «Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο» και την ονομασία περιοχής της Ελλάδας. 
Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε ποινικές κυρώσεις επί μη συμμόρφωσης στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών, της υγείας και προστασίας ζώων και της διαχείρισης ΖΥΠ και ΠΠ, αλλά και σε ρυθμίσεις για την αγορά προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών. θα οδηγηθεί στην αρμόδια δικαστική Αρχή, ενώ για τα κατασχεθέντα δοχεία παραγγέλθηκε προς τον Ε.Φ.Ε.Τ. Θεσσαλονίκης διενέργεια δειγματοληψίας, για εξέταση δειγμάτων ως προς την ποιότητα, τη γνησιότητα και τυχόν επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία.