Εντολή μέσα από τις φυλακές Νιγρίτας έδωσε 59χρονος για να κάψουν το αυτοκίνητο 43χρονου στον Εύοσμο, επειδή, υποτίθεται ότι το θύμα του χρωστούσε χρήματα!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, μετά από έρευνα μιας εβδομάδας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου, εντόπισαν τον ηθικό αυτουργό εμπρησμού οχήματος και φερόμενο ως δράστη απόπειρας εκβίασης σε βάρος του 43χρονου. Όπως ανακοινώθηκε, ταυτοποιήθηκε ως ηθικός αυτουργός, 59χρονος ημεδαπός – έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας - και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 59χρονος περί τα τέλη Μαΐου 2024 επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 43χρονο και τον απείλησε απαιτώντας χρηματικό ποσό ως οικονομική διαφορά που θεωρούσε ότι είχαν. Όταν τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ στα χέρια του, στις αρχές του τρέχοντος μήνα, δύο άτομα προσέγγισαν κατ’ εντολή του το διαμέρισμα του 43χρονου στον Εύοσμο και με τη χρήση εύφλεκτου υλικού έθεσαν φωτιά σε αυτοκίνητό του που ήταν παρκαρισμένο στην πυλωτή, προκαλώντας φθορές.

Ο 59χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου έπειτα από παραγγελία του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης στο Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας.

H φωτογραφία είναι από το αρχείο