Τη στήριξή του, καθώς και της Νέας Αριστεράς σε κάθε προσπάθεια που γίνεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.
Ο Αλέξης Χαρίτσης, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ενόψει και των Ευρωεκλογών, ξεκίνησε τις συναντήσεις του στην πόλη, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη.
Ο κ. Χαρίτσης έφτασε με περίπου μισή ώρα καθυστέρηση στο δημαρχιακό Μέγαρο, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την καθυστέρηση που είχε το αεροπλάνο του και το εάν αυτή οφείλεται στο FlyOver, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε πως «ακόμα οι επιπτώσεις δεν έφτασαν εκεί» με τον Αλέξη Χαρίτση να προσθέτει αινιγματικά πως «θα φτάσουμε και εκεί, πού θα πάει».
Μετά το πέρας σύντομης συζήτησης μεταξύ τους, προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις σχετικά με το μέλλον της πόλης.
«Είχαμε σήμερα τη χαρά να υποδεχθούμε τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, κύριο Χαρίτση και μια αντιπροσωπεία των υποψηφίων ευρωβουλευτών. Συζητήσαμε για την πόλη και τα πολλά προβλήματά της. Για τις λύσεις τις προτεινόμενες, καθώς και για τις προσπάθειες που κάνει η νέα δημοτική αρχή. Κατέληξα λέγοντας ότι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται τη βοήθεια όλων. Αυτή τη βοήθεια τη ζητούμε καθημερινά από όλα τα κόμματα, τη ζητούμε και από τη Νέα Αριστερά γιατί η πόλη έχει πραγματικά ανάγκη τη συστράτευση που θα την οδηγήσει την επόμενη ημέρα την επίλυση των ζητημάτων. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης ευχαρίστησε τον Στέλιο Αγγελούδη για την εποικοδομητική συζήτηση, ενώ μίλησε για πολλά πρόβλημα στην πόλη, τα οποία κληρονόμησε η νέα δημοτική αρχή.
«Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια που έχει στο επίκεντρο της το ζήτημα του δημοσίου χώρου και της απόδοσης του στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Είμαστε εδώ με τις προτάσεις μας για να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία που είναι για το καλό της πόλης και των κατοίκων της. Για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, για τη στήριξη των πολιτών της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα τους. Ζητήματα του δημοσίου χώρου και της πρόσβασης όλων σε αυτόν, ζητήματα της αντιμετώπισης της διαχείρισης απορριμμάτων, του κυκλοφορικού, του πολιτισμού. Είναι ζητήματα στα οποία μπορούμε να βρούμε μια κοινή συνισταμένη και να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες του δημάρχου. Στηρίζουμε κάθε δράση που βοηθάει τη Θεσσαλονίκη να πάει μπροστά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Από το theopinion.gr