Το κορυφαίο ζήτημα για το παρόν και το μέλλον της Καλαμαριάς, αυτό του παραλιακού μετώπου, το οποίο η δημοτική αρχή αναδεικνύει με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο καθημερινά, είχε την ευκαιρία να αναλύσει στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, η Δήμαρχος Καλαμαριάς.
Η Χρύσα Αράπογλου υποδέχθηκε τον Αλέξη Χαρίτση στο «Remezzo», το εμβληματικό κτήριο στην παραλία της Αρετσούς και τον ενημέρωσε για τον αγώνα της δημοτικής αρχής, αλλά και της κοινωνίας της Καλαμαριάς προκειμένου να διαφυλαχθεί ο αδόμητος χαρακτήρας του, να αξιοποιηθεί και να αναπτυχθεί προς όφελος των πολιτών. Η κ. Αράπογλου ανέλυσε στον κ. Χαρίτση το πολυπαραγοντικό πρόβλημα του παραλιακού μετώπου των 6 χιλιομέτρων, το οποίο αποτελεί την ανεκτίμητη περιουσία, όχι μόνο της Καλαμαριάς, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, τις μέχρι τώρα ενέργειες της δημοτικής αρχής, τα εμπόδια που καθημερινά προκύπτουν, αλλά και την αποφασιστικότητα της διοίκησης να υπερασπιστεί τον δημόσιο χαρακτήρα του.
Η Δήμαρχος Καλαμαριάς στάθηκε ιδιαίτερα στην απουσία ενιαίου σχεδιασμού για το παραλιακό μέτωπο, ενημερώνοντας τον κ. Χαρίτση για το γεγονός πως το Σχέδιο Ανάπλασης του παραθαλάσσιου μετώπου από το Αγγελοχώρι ως το Καλοχώρι εξαιρεί σημαντικό τμήμα της Καλαμαριάς, ενώ οι δυο τους συμφώνησαν πώς η απουσία ενός οργανισμού, μετά την κατάργηση του ΟΡΘ, που θα έχει την ευθύνη όλων των σχεδιασμών που γίνονται για τη Θεσσαλονίκη αποτελεί την πηγή του προβλήματος, καθώς μόνο ο ενιαίος σχεδιασμός διασφαλίζει την συγκροτημένη ανάπτυξη ενός τόπου. 
Ο κ. Χαρίτσης, από την πλευρά του, τόνισε πώς το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς είναι δημόσιο αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και δήλωσε πώς θα βρίσκεται στο πλευρό της δημοτικής αρχής, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και κάθε άλλου μέσου, στον αγώνα της για την υπεράσπιση και διαφύλαξή του.