Στη Βουλή φέρνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία των βουλευτών Επικρατείας και Τομεάρχη Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη και της βουλεύτριας Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχη Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Κατερίνας Νοτοπούλου, τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία των προγραμμάτων των ΚΔΑΠ ΜΕΑ από τη μη καταβολή των δεδουλευμένων εδώ και μήνες.
Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία αποσκοπούν πέρα από τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής και στη συμμετοχή των παιδιών σε προγράμματα προ-επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια και το οικογενειακό - συγγενικό τους περιβάλλον.
Ωστόσο, παρά τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης περί δήθεν στήριξης των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ παραμένουν απλήρωτα,  καθώς έχει καθυστερήσει η καταβολή της αποζημίωσης  για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους δικαιούχους - ωφελούμενα άτομα με αναπηρία που έχουν υπερβεί το 22 έτος ηλικίας.
Επίσης, εκκρεμεί η έκβαση της χρηματοδότησης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), ώστε να ακολουθήσουν οι χρηματικές ροές στα Κέντρα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την τύχη των Ατόμων με Αναπηρία άνω των 22 ετών σε σχέση με τη συμμετοχή τους στα προγράμματα για την επόμενη περίοδο των προγραμμάτων 2024-2025.
Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ σε απόγνωση και σε οικονομική ασφυξία, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία τους, με ανυπολόγιστες συνέπειες στα Άτομα με Αναπηρία που φιλοξενούν.
Επειδή, η ανασφάλεια της ελληνικής αναπηρικής οικογένειας διαρκώς εντείνεται
Ερωτώνται οι αρμόδιες Υπουργοί,
1.        Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε οι δομές να χρηματοδοτηθούν άμεσα και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους; Τι προτίθενται να πράξουν ώστε να εξοφληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που εκκρεμούν και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ να μην αποσταθεροποιηθούν περαιτέρω και να συνεχίσουν να λειτουργούν; 
2.        Θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την στελέχωση με οποιονδήποτε τρόπο των δομών με μόνιμο προσωπικό;
3.        Τι μέτρα θα λάβουν ώστε να μην αποκλειστούν τα Άτομα με Αναπηρία ηλικίας άνω των 22 ετών από τα προγράμματα που υλοποιούνται από τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ;