Ένα από τα πιο παλικαρίσια του πρωταθλήματα κατέκτησε, απόψε, ο ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη, μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης, με 1-2, κόντρα στον Άρη, αδιαφορώντας για το τι έκανε η ΑΕΚ στο γήπεδό της κόντρα στη Λαμία. 
Ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε, σερί, όλα τα ντέρμπι στις τελευταίες αγωνιστικές και προσπέρασε, με δυο βαθμούς, την ΑΕΚ. Απέδειξε έτσι πως ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και, παρά το ότι μπορούσε να σηκώσει την κούπα νωρίτερα (οι χαμένοι βαθμοί στη Λαμία και στην Τούμπα με τον Άρη κόστισαν την... αγωνία) έκανε εκπληκτικό φώτο φίνις που θα το θυμούνται χρόνια οι οπαδοί του.
Στο παιχνίδι, τώρα: Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να ελέγξει το παιχνίδι και τα κατάφερε για 45'. Προηγήθηκε αξιοποιώντας ένα λάθος της άμυνας των γηπεδούχων κι όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι έγερνε προς αυτόν.
Ο Άρης, όμως, μπήκε στο β μέρος με γκολ από τα αποδυτήρια, χάρη στον καλύτερο παίκτη του για όλη τη σεζόν, τον Μορόν. Άρχισε να επιτίθεται κατά κύματα, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ψυχραιμία τους, ισορρόπησαν και, με έναν μαγικό συνδυασμό Κωνσταντέλια - Τόμας - Τάισον, έκαναν το 1-2.
Παρά την αποβολή του Μιχαηλίδη (μάλλον υπερβολική η δεύτερη κίτρινη) ο Δικέφαλος έπαιζε, πλέον, με σιγουριά, ήταν και τυχερός στην τελευταία φάση του αγώνα (ο ιδιαίτερα παθιασμένος Ανσαριφάρντ έχασε σπουδαία ευκαιρία) και σήκωσε το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του άσπονδου «φίλου»...
Με τη λήξη η ένταση βγήκε από τους πάγκους με τρόπο που, ίσως, να μην ήταν αναγκαίος, αλλά όταν κρίνεται μια χρονιά σε έναν αγώνα, όλα συγχωρούνται...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Κλ. Βικελίδης
Γκολ: 47' Μορόν / 30' Μπράντον Τόμας, 62' Τάισον
Δοκάρια: - / -
Διαιτητές: Ορέλ Γκρίνφιλντ, Ρόι Χασάν, Ιντάν Γιαρκόνι, 4ος Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος, VAR Ντάνιελ Μπαρ - Κωνσταντίνος Ψαρρής, παρατηρητής Δημήτριος Θάνος.
Κίτρινες: 39' Μοντόγια, 55' Βερστράτε, 88' Μάνου Γκαρθία, 90+3' Ζαμόρα / 1' Μιχαηλίδης, 70' Κεντζιόρα, 77' Κωνσταντέλιας.
Κόκκινες: - / 78' Μιχαηλίδης (δεύτερη κίτρινη)
Οι συνθέσεις:
Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (86’ Φεράρι), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμβοντό (86’ Φετφατζίδης), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (86’ Ανσαριφάρντ), Βερστράτε (66’ Μάνου Γκαρθία), Σαβέριο (72’ Ζαμόρα), Μορόν.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (80’ Νάσμπεργκ), Τάισον (65’ Ντεσπόντοφ), Α. Ζίβκοβιτς, Τόμας (65’ Σαμάτα).