«Κύκλο βίας και αίματος» κατά των Ρομά, και «δολοφονίες από αστυνομικά πυρά με πιο έντονες διακρίσεις» διακρίνει η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ρομά, σήμερα.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ ακύρωσε σχεδόν όλες τις πολιτικές μας απαξιώνοντας τους Ρομά συμπολίτες μας, με την κατάργηση της ειδικής γραμματείας, με πάγωμα όλων των προγραμμάτων της, με κατάργηση του Νόμου ως προς την πολιτογράφηση, με καταστολή, βία και κοινωνικές διακρίσεις. Αποτέλεσμα ένας κύκλος βίας και αίματος με δολοφονίες από αστυνομικά πυρά, με πιο έντονες διακρίσεις», τονίζει..
Όπως αναφέρει, οι Ρομά αντιμετωπίζουν «ανισότητες, κοινωνικό αποκλεισμό, διακρίσεις και περιθωριοποίηση» και ζητά από όλους τους «προοδευτικούς πολίτες» να μην επιτρέψουν να γίνουν ξανά στόχος επιθέσεων οι Ρομά.  «Να υπερασπιστούμε τις αξίες μας , κοινές αξίες για όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις. Για μια κοινωνία στην οποία η ίση μεταχείριση θα αποτελεί πραγματικότητα για όλους. Για μια κοινωνία με ίσα δικαιώματα αλλά και ευκαιρίες για όλους», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.