Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με απόφαση του Γ Τμήματός του, αποφάσισε πως οι εκλογές στο δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας έγιναν καθ'  όλα σωστά και ματαίωσε τις επαναληπτικές εκλογές που είχαν οριστεί για τις 7 Απριλίου με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βεροίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ή απόφαση του αρμόδιου Τμήματος του ΣτΕ ανακοινώθηκε στους υποψηφίους νωρίτερα σήμερα, ενώ αναμένεται να καθαρογραφεί τις επόμενες ώρες ή μέρες.
Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγνε δεκτή η αίτηση αναίρεσης του συνδυασμού ¨Ώρα Ευθύνης¨ του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη κατά της της υπ. αριθμ. 7/2024 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας για την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Αλεξάνδρειας.
Υπενθυμίζεται ότι, στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε εκλεγεί δήμαρχος ο Παναγιώτης Γκυρίνης. Ο συνδυασμός «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ", της Δώρας Κουρκουτά, δεν είχε ανακηρυχθεί υποψήφιος από το Πρωτοδικείο επειδή, σύμφωνα με την τότε απόφαση, δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό γυναικών. Η κ. Κουρκουτά προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας, το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή της και ακύρωσε τις εκλογές, από τις οποίες είχε εκλεγεί δήμαρχος ο κ. Γκυρίνης (με 79,73%) και μείζων αντιπολίτευση ο Ηλίας Ιακωβίδης (επικεφαλής της Λαϊκής Συπείρωσης με 20,27%).
Ο κ. Γκυρίνης προσέφυγε στο ΣτΕ το οποίο, με την απόφαση που αναμένεται να καθαρογραφεί, βάζει τέλος στο ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης.