«Αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά η νοσηρότητα μέρους της κοινωνίας μας. Και η επιτακτική ανάγκη να δράσουμε. Ο ελέφαντας είναι στο δωμάτιο» τονίζει, με αφορμή την αποκάλυψη ότι 35χρονος κακοποιούσε άτομα με αναπηρία και μάλιστα σε απευθείας μετάδοση σε κανάλι του διαδικτύου, η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.
Όπως υπογραμμίζει η κ. Νοτοπούλου, η αποκάλυψη της υπόθεσης «προκαλεί φρίκη. Η τιμωρία πρέπει να είναι αυστηρή και παραδειγματική. Αποδείχθηκε  μάλιστα για ακόμη μια φορά πόσο ευάλωτα είναι τα άτομα με νοητική υστέρηση σε κακοποίηση, πόσο απροστάτευτα».
Υπογραμμίζει ότι «η Πολιτεία να ενσκήψει επιτέλους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, να προστατεύσει τη ζωή τους, τα δικαιώματά τους, την αξιοπρέπειά τους».
Επισημαίνει, τέλος, ότι «εξίσου τραγικό και αδιανόητο ότι θεατές πλήρωναν προκειμένου να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις...
Σημειώνεται ότι ο 35χρονος συνελήφθη και, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ' επάγγελμα (κακούργημα) και σωματική βλάβη εις βάρος αδύναμων ατόμων (πλημμέλημα). Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και φέρεται να υποστήριξε ότι «υπήρξε συναίνεση» με τα άτομα που κατηγορείται ότι κακοποίησε, για τα οποία επίσης, διατηρεί επιφυλάξεις ότι ήταν ΑΜΕΑ!