«Το Πανεπιστήμιο μας πορεύεται προς μία νέα εποχή στην ανώτατη εκπαίδευση, που τη χαρακτηρίζουν σημαντικές αλλαγές, διαρκείς ανακατατάξεις και συνεχείς προκλήσεις. Το αύριο ενός σύγχρονου δημόσιου πανεπιστημίου σε αυτό το μεταβαλλόμενο τοπίο απαιτεί προσαρμοστικότητα, και ένα σαφές, ισχυρό όραμα το οποίο θα γίνει πράξη με στιβαρό σχεδιασμό, προσήλωση στους στόχους, διάλογο, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα και θα κινείται βάσει ακαδημαϊκών αρχών και αξιών. Απαιτεί, όμως, να αποτελέσει προτεραιότητα η έμπρακτη στήριξη του από την Πολιτεία».
Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του ο νέος πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών Χαράλαμπος Φείδας.
Ο κ. Φείδας αναδείχτηκε πρύτανης μετά από μία μακρά και σύνθετη διαδικασία. Στην τελική εκλογική διαδικασία συμμετείχαν τα 11 μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης και ο κ. Φείδας συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών, όπως απαιτούσε ο νόμος.
«Όλοι μαζί, με τα δυο κορυφαία συλλογικά όργανα του Α.Π.Θ., το Συμβούλιο Διοίκησης και τη Σύγκλητο, θα εργαστούμε σκληρά και θα συνεργαστούμε αποδοτικά, για να επαναφέρουμε την κανονικότητα στη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας, να αναδείξουμε τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη χώρα αλλά και διεθνώς και να το βάλουμε ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου», αναφέρει, επίσης, στην ανάρτησή του.
Ο νέος πρύτανης ευχαρίστησε τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης και της Συγκλήτου που «συνέβαλαν στην ευόδωση αυτής της πρωτόγνωρης μακράς διαδικασίας, από την οποία οφείλουμε να βγούμε ενωμένοι», όπως λέει χαρακτηριστικά.
Ως νέους αντιπρυτάνεις, το σώμα εξέλεξε τους: Δημήτριο Κουσενίδη, Στέλλα Λάββα, Γεώργιο Τζέτζη και Κυριάκο Υάκινθο.