Το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Θεσσαλονίκης έφερε στη Βουλή, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.
Όπως υποστηρίζει, «αύξηση έως και 100%, κατέγραψαν σε ορισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης, οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων το δίμηνο Δεκέμβριος 2023–Ιανουάριος 2024, με τους ειδικούς επιστήμονες να επισημαίνουν πως βασική αιτία είναι η αύξηση της κυκλοφοριακής κίνησης μέσα στον αστικό ιστό της πόλης. Ενδεικτικά και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τους Σταθμούς Μέτρησης του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη,  το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιανουαρίου, καταγράφηκαν υπερβάσεις του ορίου των 50mg/m3, 7 φορές στον σταθμό Αγ. Σοφίας 7 φορές στον σταθμό Κορδελιού 5 φορές στον σταθμό Σταυρούπολης και 4 φορές στον σταθμό Καλαμαριάς. Μάλιστα σε  κάποιες περιπτώσεις οι τιμές διπλασιάστηκαν (100 mg/m3 , με όριο τα 50 mg/m3 σε 24ωρη βάση)».
Ο κ. Γιαννούλης αναφέρει ότι «με δεδομένο ότι οι εργασίες στο fly over μόλις ξεκίνησαν και το Mετρό δεν θα λειτουργήσει πριν τον ερχόμενο Νοέμβριο, είναι προφανές, ότι το πρόβλημα της επιβάρυνσης της ποιότητας του αέρα στην πόλη θα οξυνθεί», γι αυτό και ρωτά τον κ. Σκυλακάκη,  ποια μέτρα θα λάβει άμεσα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αυξημένων αιωρούμενων σωματιδίων και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη.