Δεν είδαν θετικά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, οι αγρότες που είναι συγκεντρωμένοι έξω από τη ΔΕΘ, όπου διεξάγεται η κλαδική έκθεση Agrotica.
Με το που ολοκληρώθηκε η αρχική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάποιοι από τους αγρότες έβαλαν φωτιά σε ένα βαρέλι και έπειτα απέκλεισαν για περίπου 2 λεπτά τη νότια είσοδο της ΔΕΘ για τους επισκέπτες.
Στη συνέχεια παρακολούθησαν τη δευτερολογία του πρωθυπουργού, στις οποίες αναφέρθηκε στην επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο και το 2024 και την πρόσθετη έκπτωση 10% από τη ΔΕΗ στο αγροτικό ρεύμα για τους μήνες από Μάιο έως Σεπτέμβριο.
Οι αγρότες σχολίασαν ότι τα μέτρα αυτά δεν επαρκούν και είπαν πως κατανοούν το γεγονός ότι οι εξαγγελίες των μέτρων αφορούν κυρίως την βαριά πληγείσα στο πρόσφατο παρελθόν Θεσσαλία, πλην όμως χρειάζονται κι εκείνοι περισσότερη ενίσχυση για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Ζητούν να παγώσει για δύο χρόνια κάθε πληρωμή λογαριασμού ενέργειας, ώστε να διευθετηθεί κάθε οφειλή σε βάθος πενταετίας. Επίσης, λένε πως πρέπει να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη μείωση της τιμής του πετρελαίου. Ανέφεραν μάλιστα ότι στο εγγύς μέλλον αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.