Στα τέλη (απορριμμάτων) που ήρθαν, με καθυστέρηση 12 ετών, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας  στην εκπομπή «Τα λέμε», στη Βεργίνα Τηλεόραση και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. 
Σημείωσε πως ενώ η χώρα προοδεύει και προχωρά στα οικονομικά της μεγέθη, τα νούμερα προς την Αυτοδιοίκηση είναι  καθηλωμένα «Όπως φαίνεται η Αυτοδιοίκηση δεν συμμετέχει στο προϊόν της ανάπτυξης της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.  
«Το τέλος ταφής απορριμμάτων που επιβλήθηκε  μετά από 12 χρόνια καθυστέρησης, μεταφράζεται για  το δήμο μου σε  650.000 ευρώ περίπου επιβάρυνση στον προϋπολογισμό. Η αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής στο ΦΟΔΣΑ που έγινε εξ ανάγκης γιατί δεν μπορούν να καλυφθούν τα μεγέθη στην διαχείριση απορριμμάτων και ανακύκλωσης είναι περίπου 700.000 ευρώ και η αύξηση που η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει σε δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους –που καλά έκανε γιατί ήταν πολλά χρόνια παγωμένοι οι μισθοί τους αλλά ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε και πληρώνουμε εμείς-είναι για τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη περίπου 1.200.000. Αν τα μαζέψουμε όλα αυτά είναι 2,5 εκ. περίπου. Με το καλημέρα. Επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός μας με αυτά χωρίς να μπούμε στο ενεργειακό κόστος και την ακρίβεια…» είπε ο κ. Καϊτεζίδης. 
«Προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που είχαμε γιατί δε θέλουμε το κόστος να μετακυλιστεί στα νοικοκυριά. Αποφύγαμε καταρτίζοντας τον προϋπολογισμό τις αυξήσεις, στραγγίζοντας ό,τι ήταν δυνατό για να εξοικονομήσουμε χρήματα χωρίς να επιβαρύνουμε τους συμπολίτες μας» τόνισε ο κ. Καϊτεζίδης διευκρινίζοντας ότι δεν θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη του δήμου. 
Όπως είπε, ο προϋπολογισμός του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη «πήρε και την έγκριση του οικονομικού παρατηρητηρίου (υπουργείου εσωτερικών) που ελέγχει τους προϋπολογισμούς των δήμων» σημειώνοντας πως  οι περισσότεροι προϋπολογισμοί των δήμων επέστρεψαν με παρατηρήσεις χωρίς να εγκριθούν καθώς «ο  έλεγχος είναι εξονυχιστικός».