«Ο τορπιλισμός του τουρκικού πολεμικού "Φετχί Μπουλέντ", στις 18 Οκτωβρίου του 1912, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μία πράξη απαράμιλλης ανδρείας και αυτοθυσίας, ενσωματώνει τον πόθο των Ελλήνων για την ελευθερία και αντανακλά την Ελλάδα της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής αυτοπεποίθησης» δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων «Βότσεια 2023».

Ο κ. Κωνσταντινίδης παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ναυάρχου Βότση, που βρίσκεται δίπλα στον Λευκό Πύργο και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του.

O υφυπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε: «Με αφορμή την ηρωική επέτειο, επαναλάβαμε την ακλόνητη αποφασιστικότητά μας να μην υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή σε στεριά και θάλασσα στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Στην κατεύθυνση αυτή, η Κυβέρνηση ενισχύει, αναβαθμίζει και θωρακίζει τις αποτρεπτικές δυνάμεις της χώρας με τα πιο ισχυρά μέσα και ειδικά το ένδοξο Πολεμικό μας Ναυτικό με σύγχρονες φρεγάτες, οι οποίες ενισχύουν τον ρόλο μας πατρίδας μας ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».