Ευθύνες στον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανή, επιρρίπτει, με δήλωσή του, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Ανάπτυξης, Χρήστος Γιαννούλης. Αντίθετα, για το δήμο Σερρών (το γήπεδο βρίσκεται στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού Σερρών) δεν υπάρχει αναφορά...
Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Ανάπτυξης αναφέρει:
«Πριν από δύο χρόνια, ο τότε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ανακοίνωνε τη χρηματοδότηση με 1.000.000,00 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εργασιών για την αποκατάσταση φθορών στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών.
Θα περίμενε κανείς η πρώτη προτεραιότητα για ένα γήπεδο που η τελευταία  ανακατασκευή του ήταν στο μακρινό 1976, να είναι η στατική επάρκεια του γηπέδου.
Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση προτεραιότητα δόθηκε σε, αναγκαίες μεν αλλά δευτερεύουσες, εργασίες συντήρησης και προμήθειας υλικών.
Τελικά μετά τις εργασίες που έγιναν, το γήπεδο αδειοδοτήθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και τον Σεπτέμβριο διεξήχθησαν και δύο αγώνες. Σε ένα γήπεδο που όπως προκύπτει από το πόρισμα της μελέτης στατικότητας «διαπιστώνεται στατική ανεπάρκεια και συνακόλουθα επικινδυνότητα τόσο για τους χρήστες του δημοτικού γηπέδου όσο και για τις γειτονικές υποδομές».
Τα ερωτήματα πολλά και αμείλικτα και οι απαντήσεις ανεπαρκείς. Από το κάδρο των ευθυνών δεν μπορεί να βγει ο βασικός χρηματοδότης των έργων που ήταν το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που όφειλε να θέσει τις προτεραιότητες για τα έργα, σε ένα γήπεδο που κατασκευάστηκε το 1926!»