Χερσαίες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα, επιχειρούν από το μεσημέρι στο Νικηφόρο Δράμας, στα όρια του δήμου Παρανεστίου, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και μέχρι στιγμής έχει κάψει χαμηλή βλάστηση, πουρνάρια και χορτολιβαδική έκταση, ενώ βρίσκεται μακριά από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πάνω από το λατομείο στην δημοτική κοινότητα Νικηφόρου του δήμου Παρανεστίου Δράμας και από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκε χερσαία δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς βοηθούν εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροπλάνα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ στην περιοχή επιχειρούν και πυροσβέστες από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και την Ξάνθη. Στην περιοχή επιχειρούν επίσης και εθελοντές της ΟΦΚΑΘ παραρτήματος Παρανεστίου καθώς και συνοριοφύλακες, προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. 

από το ΑΠΕ-ΜΠΕ