Πανηγυρικά πέρασε στους ομίλους της Κόνφερενς ο ΠΑΟΚ και περιμένει την αυριανή κλήρωση για να δει τους αντιπάλους του. Κέρδισε 4-0 τη σκοτσέζικη Χαρτς στην Τούμπα (είχε κερδίσει και 2-1 στη Σκοτία) και με συνολικό 6-1 ήταν αυτός που, δίκαια, προκρίθηκε.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, στόχευε να δημιουργεί επιθέσεις κυρίως από τα άκρα και να "τρέχει" στους κενούς χώρους. Τα κατάφερε καθώς οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να καλύψουν το χάντικαπ του πρώτου αγώνα. Κι όταν ήρθε το 1-0 με το απευθείας φάουλ του Τάισον, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα.
Στο β μέρος, με το 2-0 υπέρ του, ο Δικέφαλος μπήκε νωθρά στον αγώνα, αλλά και πάλι είχε την καλύτερη φάση, που έκανε γκολ χάρη στις εμπνεύσεις των Κοτάρσκι (βαθιά μπαλιά), Ζίβκοβιτς (ασίστ από δεξιά μετά από σπριντ) και Κωνσταντέλια (ωραίο πλασέ μετά την... πρώτη προσπάθεια να πιάσει σουτ με τον... μηρό). Οι σκληροτράχηλοι Σκοτσέζοι συνέχισαν να τρέχουν, αλλά είχαν να ανέβουν ένα βουνό. Και σε καμία στιγμή του αγώνα δεν έδειξαν ανώτεροι των γηπεδούχων. Ήταν θέμα χρόνου, σε μία από τις αντεπιθέσεις, το σκορ να ανέβει - κι έτσι έγινε.
Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει -με ωραίες εμφανίσεις- στους ομίλους της Κόνφερανς κι ελπίζει για κάτι καλό στην Ευρώπη, για να πάρει εμπειρίες και να καθιερωθεί.
Αν πρέπει να επιλέξουμε τον παίκτη του αγώνα, αυτός σίγουρα είναι ο Τάισον. Ο Βραζιλιάνος τα ΄κανε όλα μέσα στο γήπεδο...

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Τούμπα
Γκολ: 16' Τάισον, 23' Μπράντον, 57' Κονσταντέλιας, 71' Τάισον / -
Δοκάρια: 13' Βιερίνια / -
Διαιτητές: Γκιγιέρμο Κουάρδα, Βοηθοί: Γουαδαλούπε Πόρρας, Αλεχάντρο Εστέβεζ Ιγκλέσιας, 4ος Μιγκέλ Άνχελ Ορτίζ Αρίας (Ισπανία) VAR Μαουρίτσιο Μαριάνι - Λορέντσο Ματζιόνι (Ιταλία)
Κίτρινες: 24' Μπράντον Τόμας, 54' Κουλιεράκης / 18' Σίμπικ, 37' Σάνκλαντ, 45' Ντέβλιν
Κόκκινες: - / - 
Οι  συνθέσεις:  
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (64' Κεντζιόρα), Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Τσιγγάρας (64' Οζντόεφ), Τάισον (74' Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς (81' Βρακάς), Κωνσταντέλιας, Τόμας (74' Τζίμας). 
Χαρτς (Φράνκι ΜακΑβόι): Κλαρκ, Κεντ, Σίμπικ, Ρόουλς, Ατκινσον (82' Οφιά), Κίνγκσλεϊ (66' Ντένχολμ), Μπόις (59' Ταγκάβα), Ντέβλιν (82' Χάλιντεϊ), Κοχρέιν, Σάνκλαντ (66' Λάουρι), Βάργκας.