Να αλλάξει θέση ο χώρος ανέγερσης σχολείου στην περιοχή Τροχιοδρομικών Χαριλάου, επειδή αυτή που επιλέχθηκε είναι υψηλού πρασίνου με κωνοφόρα, πεύκα, δάφνες και άλλα, ζητά η παράταξη "Η Πόλη Ανάποδα" στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, πρόκειται να ανεγερθεί 12θέσιο Λύκειο. Επικαλείται κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με τους οποίους, η επιλέξιμη έκταση χρησιμοποιείται ως χώρος πρασίνου και αναψυχής, για περιπάτους και άθληση.
Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι ο πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (νυν ΚτΥπ) είχε απορρίψει την εν λόγω έκταση ως ακατάλληλη λόγω γειτνίασης με το ρέμα – περιφερειακή τάφρο και το ανάχωμα. 
Η παράταξη επισημαίνει πως "από το 2017 που ολοκληρώθηκε τμήμα του πεζόδρομου Δημάρχου Αθανασίου Γιαννούση και ο πεζόδρομος Κλεάνθη Βικελίδη, δεν έχει προχωρήσει καμία υποδομή στο υπάρχον οδικό δίκτυο. Ειδικότερα, η Σταύρου Πάσχου, η Μανώλη Αναγνωστάκη, η Γενοκτονίας 19ης Μαΐου και η Μητροπολίτου Παντελεήμονος παραμένουν μισές, ενώ η Ζαρντινίδη χωρίς διάνοιξη. Η περιοχή δεν εμφανίζει καμία εξέλιξη σχετικά με τις αποζημιώσεις για την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου. Επομένως, το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα προχωρήσει η ανέγερση σχολικού κτιρίου χωρίς ολοκληρωμένο οδικό δίκτυο".
Αναφέρει, δε, πως οι κάτοικοι ρωτούν γιατί δεν επιλέχθηκε άλλη έκταση (που ορίζεται από την Αναξιμάνδρου – Ιερέα Καρατάσιου Παναγιώτη- Γενοκτονίας 19ης Μαΐου), που αυτή τη στιγμή είναι άτυπος χώρος στάθμευσης, χωρίς κανένα δέντρο και πάνω σε οδικές αρτηρίες. 
Η απάντηση της δημοτικής αρχής σε αυτό το ερώτημα είναι ότι εκεί σχεδιάζεται να γίνει πάρκο. 
"Μιλάμε για μια πλήρη ανιτστροφή της πραγματικότητας. Σχεδιάζουν να καταστρέφουν υφιστάμενο πάρκο για να ρίξουν τόνους τσιμέντο και τον ανοιχτό χώρο, ο οποίος θα μπορούσε ενδεχομένως να αξιοποιηθεί για να μεταφερθεί το σχολείο, υποτίθεται ότι σχεδιάζουν να τον μετατρέψουν σε πάρκο. Λέμε υποτίθεται γιατί η διοίκηση Ζέρβα κάθε άλλο παρά ευαισθησία στο ζήτημα της αναβάθμισης του πρασίνου στην πόλη έχει επιδείξει", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. 
Η Πόλη Ανάποδα καλεί "τη δημοτική αρχή, το υπουργείο Παιδείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μεταφέρουν τη σχολική στέγη σε άλλο σημείο της περιοχής. Διεκδικούμε διατήρηση του πάρκου πρασίνου, αναβάθμιση του, ανάδειξη και προστασία του ρέματος" και ανακοινώνει πως θα αναδείξει το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και "μαζικές, μαχητικές δράσεις στη γειτονιά".